Beleggen op naam van je kind

Kinderen tot 18 jaar mogen niet zelf beleggen. Wel kun je als ouder en/of wettelijk vertegenwoordiger beleggen op naam van je kind. Lees hier waarmee je als ouder rekening moet houden.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Wettelijk vertegenwoordiger

Je kunt alleen beleggen op naam van je minderjarige kind als je wettelijk vertegenwoordiger bent. Beleg je op naam je minderjarige kind, dan ben je verantwoordelijk voor de belegging van zijn of haar vermogen tot je kind 18 is.

Toestemming van de kantonrechter

Je bent verplicht om te zorgen voor een geschikte belegging van het vermogen van de minderjarige. Houd je je hier niet aan, dan kun je aansprakelijk gesteld worden. Bijvoorbeeld als je roekeloos met het vermogen van het kind omgaat.
Om geen risico te lopen om aansprakelijk gesteld te worden, kun je toestemming vragen aan de kantonrechter. Je vraagt dan een machtiging aan bij de kantonrechter.


Wij vinden het belangrijk dat je deze machtiging aanvraagt. Je beschermt hiermee niet alleen jezelf, maar ook het vermogen van je kind.

Meer informatie vind je in de voorwaarden van SNS Doelbeleggen of SNS Beleggingsrekening.

Hoe werkt beleggen voor je kind bij SNS?

Kies je voor beleggen bij SNS? Dan kun je kiezen uit SNS Doelbeleggen en SNS Beleggingsrekening. Met SNS Doelbeleggen kun je ervoor kiezen om je inleg te verdelen over sparen en beleggen, op één rekening. Met SNS Beleggingsrekening heb je een ruime keuze uit de duurzame beleggingsfondsen. Weet je nog niet wat het beste bij jouw wensen past? Check dan eenvoudig en snel de beleggen keuzehulp.

Beleggen keuzehulp

  • Ontdek binnen één minuut of beleggen bij jouw wensen past.
  • Doelbeleggen of de SNS Beleggingsrekening?
  • De uitkomst is geen beleggingsadvies, maar het kan je helpen een keuze te maken.

Doe de keuzehulp

Beleggensbonusactie

Tijdelijke beleggingsbonusactie

Begin je met beleggen bij SNS? Dan doe je automatisch mee aan onze beleggingsbonusactie. Zo kun je tot wel 75 euro aan fondsaankopen verdienen. Hoe de actie precies werkt, lees je in de actievoorwaarden.

Bekijk de actievoorwaarden

Beleggen voor je kind en belastingen

Minderjarige kinderen hoeven niet zelfstandig belasting af te dragen voor het vermogen in box 3. De waarde van hun vermogen wordt bij dat van hun ouder of ouders geteld. Dus ook als je op naam van je kind belegt, telt het bij jou mee. Lees meer over beleggen en de belasting.

Na de 18e verjaardag

Zodra je kind 18 jaar wordt, kan die zelfstandig beschikken over de rekening. Je kind krijgt toegang tot de rekening door met een geldig legitimatiebewijs naar een SNS Winkel te gaan. Vervolgens bepaalt je kind wat er met de beleggingen gebeurt.

Maandbedrag sparen of beleggen

Maandbedrag sparen of beleggen

Ben je benieuwd naar vermogensgroei? Bereken het rendement van beleggen en de rente van sparen.
Overzicht beleggingsfondsen

Overzicht beleggingsfondsen

Benieuwd naar onze andere beleggingsfondsen?