Je huis winterklaar voor vakantie

Zoek je deze winter de zon op? Of sta je op de ski’s? Vergeet dan niet om je huis voor vertrek winterklaar te maken. Met deze 5 tips houd je de kou buiten en voorkom je schade.
Je huis winterklaar voor vakantie


1. Zet de verwarming als je weggaat niet lager dan 15 graden. Draai alle radiatoren een beetje open. Zo houd je je huis warm. En voorkom je schade door bevroren leidingen.

2. Sluit de buitenkraan af om schade door vorst te voorkomen. Dit kan meestal via een toevoer die van binnen komt. Wacht daar niet mee tot het gaat vriezen, want dan is het misschien al te laat.

Weetje: water zet uit als het bevriest. En daardoor kunnen je leidingen barsten. Je merkt dat pas als het weer gaat dooien en je lekkages hebt.

3. Zet je ventilatieroosters open. Ook in de winter! Je huis moet namelijk vocht kwijtraken, anders krijg je schade door condensvorming.

4. Controleer voor de winter het dak. Check of de dakpannen goed vastzitten. En haal bladeren uit de dakgoten. Zo kan het (smelt)water makkelijk weglopen.

5. Houd inbrekers tijdens je vakantie buiten de deur. Bijvoorbeeld door met een timer ’s avonds een lamp te laten branden, waardoor het lijkt alsof je thuis bent.
Lees alle tips om inbrekers buiten de deur te houden

Goed verzekerd de winter in?

Goed verzekerd de winter in?

Met de SNS Woonhuisverzekering ben je goed verzekerd bij brand-, storm- en waterschade.
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op vakantie

Betaalpas op zak en reisverzekering op orde? Bekijk alle tips en checklists voor een fijne vakantie.