7 Anti-inbraaktips voor als je op vakantie bent

Tijdens je vakantie is je leegstaande huis extra kwetsbaar voor inbrekers. Zorg daarom voor goede inbraakbeveiliging. Deze 7 anti-inbraaktips helpen je inbrekers buiten de deur te houden. Zodat jij zorgeloos nog een verkoelende duik kunt nemen of mooie afdaling kunt maken.
inbraak voorkomen

Tip 1: Doe alsof je thuis bent

Als je huis er bewoond uitziet, komen inbrekers niet snel binnen. Vraag bijvoorbeeld of de buurvrouw elke dag de post van de mat haalt. Of laat wat speelgoed op de grond slingeren. En met een timer laat je ’s avonds een lamp branden. Zo’n timer vind je onder andere bij doe-het-zelf-zaken.

Tip 2: Zorg voor het betere hang- en sluitwerk

Kies voor stevige sloten met een politiekeurmerk en laat geen sleutel aan de binnenkant van de deur zitten. Want inbrekers zijn vaak ook goed in hengelen. Heb je een schuifpui? Leg dan een balk of stang in de rails als je weggaat. En vergeet ook het wc-raampje niet dicht te doen!

Leg waardevolle spullen uit zicht

Tip 3: Leg spullen van waarde uit het zicht

Een laptop voor het raam werkt voor inbrekers als een rode lap op een stier. Zorg ervoor dat je waardevolle, kleinere spullen uit het zicht legt. Stop je tablet, laptop of smartphone dus in een kast. Liefst een die op slot kan.

De juiste verzekering

Heb je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch stormschade? Dan is het prettig als je goed verzekerd bent. Bijvoorbeeld met de SNS Woonhuisverzekering.

Lees meer

Tip 4: Zorg voor licht

Zet de buitenlamp bij je voordeur of je tuinverlichting aan. Ook handig: Kies voor licht met een bewegingssensor.

Tip 5: Maak het ze niet te makkelijk

Zet ladders, containers of andere obstakels weg die als klimhulpje voor dieven kunnen werken. En hang geen adreslabel aan je sleutelbos.

De meeste inbraken gebeuren overdag, als mensen niet thuis zijn. Maar 10% van alle inbraken vindt ’s nachts plaats.
Bron: politie.nl

Tip 6: Laat niet weten dat je er niet bent

Het liefst laat je iedereen weten dat je lekker met vakantie gaat. Toch kun je het beter niet op Instagram, Facebook of andere social media zetten. Want je berichtje is zo in handen van onbekenden.

Tip 7: Appgroep met je buren

Start een WhatsApp-groep met je buren. Zo houd je elkaar makkelijk en snel op de hoogte van informatie uit je buurt.

Inboedelschade melden

Inboedelschade melden

Bij ons kun je dag en nacht je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op vakantie

Betaalpas op zak en reisverzekering op orde? Bekijk alle tips en checklists voor een fijne vakantie.