Hoera, 12 jaar! Dit mag je kind allemaal

Je kind wordt 12 en dan verandert er veel. De middelbare school, meer optrekken met vrienden. Daar past een andere betaalrekening bij. Daarom zetten we op de 12e verjaardag SNS Jeugd Betalen om naar SNS Jongerenrekening. Daarmee kan je kind meer zelf regelen. En ondertussen houd jij een oogje in ’t zeil.

Hoera 12 jaar - kinderen en geld

Bankieren met de SNS App

Met de SNS App regel je je geldzaken waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld om je saldo te checken of een betaalverzoek naar iemand te sturen. Heeft je kind de app nog niet en is-ie er klaar voor? Help ’m even met downloaden. Dan kan je kind nu ook:

  • overboekingen bekijken
  • geld overboeken
  • met iDeal betalen

Download de app

Alvast oefenen

Het is misschien best even spannend als je kind zelf mobiel gaat bankieren. Toch is het goed om alvast te oefenen. Bijvoorbeeld om samen te checken hoeveel geld er op de rekening staat.
Oefenen met de app

Geld overboeken naar iemand anders

Met SNS Jongerenrekening kan je kind niet alleen geld overboeken tussen eigen rekeningen. Maar ook naar anderen. Daar heeft je kind dan wel de SNS App voor nodig. Goed om te weten: Het bedrag dat-ie kan overboeken, kun je zelf verhogen of verlagen in Mijn SNS of je app.

Zo werkt 't

Betaalpas al gebruikt?

Heb je al eens contant geld opgenomen met je kind? Gepind dus? Eens moet de 1e keer zijn! Je moet wel even de betaalpas activeren als je dat nog niet gedaan hebt.
Activeer de pas

Pas kwijt?
Is de betaalpas van je kind kwijt? Dan kun je gelukkig gewoon een nieuwe aanvragen.

Problemen met je betaalpas oplossen

Meer pinnen dan € 50

Nu kan je kind bedragen tot € 50 met z’n betaalpas betalen. Tot de vervaldatum die op de pas staat. Maar mag dat wat jou betreft meer zijn? Bijvoorbeeld omdat je kind dan het skateboard waar-ie zo hard voor gespaard heeft zelf kan afrekenen? Dan kun je een nieuwe pas aanvragen met een hogere pinlimiet. Je regelt het in Mijn SNS bij ‘Zelf regelen’ en ‘Betaalpassen’.

Tijd voor nieuwe afspraken over zakgeld?

Als je kind 12 jaar wordt, dan ga je misschien meer zakgeld geven. Moet je kind daar dan ook meer mee betalen? Bespreek het met je kind en maak er duidelijke afspraken over. Denk ook eens aan het automatisch overboeken van het zakgeld. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Spaarpotten maken

Bij SNS Jongerenrekening hoort ook een spaarrekening: SNS Jongerensparen. Daarmee kan je kind sparen voor speciale doelen. Bijvoorbeeld voor een nieuwe fiets. Die spaarpotten maak je makkelijk aan in de app. Handig: je krijgt een seintje als je spaarpot ‘vol’ is.

Kinderen en geld

Kinderen en geld

Jong geleerd is oud gedaan. Wat kun je als ouder doen en waar moet je aan denken?