Reisverzekering – 18 jaar

Ben je 18 geworden? Check of je reisverzekering nog bij je ouders loopt. Zo niet, overweeg dan om er zelf een af te sluiten. Een reisverzekering kan handig zijn: voor een lange of korte vakantie, voor een (wereld)reis, een stedentrip of zelfs voor een festival met een overnachting. 

Reisverzekering

Waarom eigenlijk een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt schade tijdens je vakantie. Met schade bedoelen we dingen die letterlijk kapot gaan, maar ook dingen die gestolen of vermist worden. Daarbij ook schade aan jou: bijvoorbeeld als je een been breekt.

Reisverzekering via je ouders?

Vraag je ouders of je nog op hun reisverzekering staat, en of de verzekeraar dat na je 18e nog goed vindt. Dat verschilt namelijk per verzekeraar. En soms maakt het uit of je nog thuis woont of op jezelf en of je studeert.

Met de vernieuwde SNS Doorlopende Reisverzekering ben je meeverzekerd met je ouders, als je nog thuis woont of studeert*. Goed om te weten: Daarvoor hoef je niet samen met je ouders op reis te gaan. Het mag wel 😉

Je bent ook verzekerd tijdens een stage, studie of vrijwilligerswerk in het buitenland.

Bekijk hier een samenvatting van de SNS Doorlopende Reisverzekering.

* Dit geldt voor studerende kinderen die onder de Wet Studiefinanciering vallen en voor een dagstudie buitenshuis wonen.

Als 18-jarige zelf een reisverzekering aanvragen

Wil je zelf een reisverzekering aanvragen? Dan heb je bij het aanvragen vaak een paar keuzes:

Keuze: kortlopende of doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Dat is vooral handig als je een paar keer per jaar weggaat, of in een grensregio woont, of bijvoorbeeld vaak naar festivals gaat met een overnachting. Dan hoef je je niet steeds opnieuw te verzekeren. Je betaalt wel het hele jaar door premie, dus ook als je thuis bent.

Met een kortlopende reisverzekering verzeker je je per trip. Of je nou een weekend weggaat of een verre reis boekt: voor elke vakantie kun je dan opnieuw een reisverzekering aanvragen. Ga je weinig weg, dan is deze optie misschien voordeliger dan een doorlopende. Je moet er dan wel steeds aan denken om een reisverzekering af te sluiten. En de kosten per dag zijn hoger dan bij een doorlopende reisverzekering.

Ik ging naar Venetië om een vriendin op te zoeken. Met de trein naar Brussel, want vliegen vanaf Brussel was het goedkoopst. In de trein werd mijn tas gestolen, met alles erin: camera, iPad, portemonnee, paspoort, rijbewijs, de vliegtickets. Ik moest dus weer naar huis … Enige zonnige puntje was dat ik verzekerd was en dat ik alles terugkreeg, op het eigen risico na. Met een noodpaspoort kon ik 2 dagen later alsnog gaan.
Merel, 21 jaar

Keuze: Europadekking of werelddekking

Ga je alleen in Europa op vakantie, dan heb je genoeg aan een Europadekking. Ga je vaak verder weg, kies dan voor werelddekking.

Wil je wel op vakantie, maar heb je het geld niet? Lees onze Tips om te sparen.

Wintersportdekking? Of annuleringsverzekering?

Goed om te weten: Bij de meeste reisverzekeringen moet je voor wintersport een aanvullende dekking aanvragen. Ook een annuleringsverzekering is meestal geen onderdeel van de basisreisverzekering.

Bekijk dus goed de voorwaarden en vergelijk ze met andere verzekeringen. Zo weet je welke verzekering het beste bij jouw reisplannen past.

Je eigen risico

Check het eigen risico van je reisverzekering. Dat is het bedrag dat je zelf betaalt, voordat de verzekering uitbetaalt. Het eigen risico verschilt per verzekering en per verzekeraar.

Bij de vernieuwde SNS Doorlopende Reisverzekering is het eigen risico standaard € 50 per gebeurtenis, maar je kunt dit aanpassen naar € 0 of € 100 eigen risico.

Tip: is er iets gestolen? Doe meteen ter plaatse aangifte. Het proces-verbaal heb je nodig als bewijs. Aangifte kan in steeds meer landen ook digitaal. En heb je schade? Maak foto’s of video’s.

Afvinken!

  • Check of je nog onder de reisverzekering van je ouders valt.
  • Zelf aanvragen? Vergelijk niet alleen de premie, ook de voorwaarden.
  • Bekijk of wintersport of annulering wel/niet standaard in het pakket zit.
Meer over SNS Reisverzekering

Meer over SNS Reisverzekering

Vakantie of een spontaan weekendje weg? Met SNS Reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd.
Checklist (bijna) 18 jaar

Checklist (bijna) 18 jaar

(Bijna) 18? Gebruik onze handige checklist en weet wat je moet regelen.

Laatst aangepast: 1 mei 2024