SNS helpt mbo-studenten aan vliegende start met introductie in studentenstad Groningen

Hbo- en wo-studenten krijgen een warm welkom tijdens de Groningse introductieweek (KEIweek), maar de meeste mbo-studenten niet. Dat is op zijn zachtst gezegd vreemd. Tijd voor actie, vonden de medewerkers van het SNS-Expertisecentrum. Zij organiseerden een mbo-introductie in de vorm van een wandeling door de studentenstad Groningen. Zo’n 200 mbo-studenten van het Terra MBO liepen mee en kregen op die manier toch een warm welkom.
Studenten wandelen in Groningen

Er is veel aandacht voor de positie van mbo-studenten tijdens de introductieweken voor het nieuwe studiejaar. In sommige steden werden mbo-studenten mondjesmaat uitgenodigd, op andere plekken gebeurde helemaal niets voor deze groep. Steeds meer beleidsmakers, bestuurders en studenten maakten zich afgelopen tijd hard voor een mbo-introductie in studentensteden.

Vliegende start

Minister Dijkgraaf (OCW) sprak zich hier onlangs over uit. “In steeds meer steden zijn mbo’ers welkom tijdens de introductieweken. Het is alle studenten gegund om volwaardig te genieten van het studentenleven. Introductieweken en verenigingen moeten voor alle studenten toegankelijk zijn. Ik wens alle studenten een vliegende start!”, liet de minister weten op X (voorheen Twitter).

Eierbal

SNS en Terra MBO pakten deze handschoen op met de stadsintroductiewandeling voor mbo-studenten. De route leidde langs verschillende studentenlocaties, zoals Duo, Forum en Centraal Station. Onderweg werd natuurlijk ook een typisch Groningse ‘eierbal’ genuttigd.

Financiën

De SNS-medewerkers gingen tijdens de wandeling ook in op wat het voor je financiën betekent als je student wordt. Uit onderzoek van SNS blijkt dat jongvolwassenen op geld-gebied niet altijd voldoende kennis en vertrouwen hebben. Dit terwijl ze op hun 18e verjaardag wettelijk financieel zelfstandig worden en vanaf dat moment zelf hun financiën moeten regelen. SNS ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om jongvolwassenen hierbij te begeleiden.

Gelijke groeikansen

SNS werkt aan maatschappelijke impact door gelijke groeikansen te bevorderen voor jongvolwassenen. Wie toegang heeft tot de juiste kennis, zich gewaardeerd voelt en lekker in zijn vel zit, heeft betere groeikansen. Daarom zet SNS zich hier actief voor in. Vanuit het hoofdkwartier in Utrecht, de bijna 200 bankwinkels in het land en de Expertisecentra in Groningen en Maastricht.

Kijk op sns.nl/maatschappelijke-impact voor meer informatie.

Meer nieuws

Meer nieuws

Bekijk ons laatste nieuws, onze acties en campagnes.