De Volksbank: bankieren met de menselijke maat

Nieuwsbericht
02-01-2017
SNS is onderdeel van SNS Bank N.V. Vanaf 1 januari verandert deze naam. SNS Bank N.V. heet dan de Volksbank N.V. Lees hier waarom en wat dit precies betekent.

Het verhaal van de Volksbank

In deze video vertellen we je het verhaal van de Volksbank in 2 minuten.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Nederlanders willen banken weer begrijpen en vertrouwen. Er is behoefte aan een maatschappelijke, mensgerichte bank: een stabiele bank die eenvoudige, nuttige en betaalbare producten biedt en die haar verantwoordelijkheid neemt. Die bank willen wij zijn en daar hoort een andere naam bij. De Volksbank staat voor:

  • Een familie bankmerken waar iedereen zich thuis voelt.
  • 1 missie: bankieren met de menselijke maat.
  • En 1 ambitie: het vervullen van de maatschappelijke wens om banken toegankelijk en voor iedereen te laten zijn.

Bij de Volksbank horen naast SNS ook ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Met deze merken gaat de Volksbank verder waarmee we 200 jaar geleden zijn begonnen: goed op het geld van Nederlanders passen dat zij gebruiken om mee te betalen, te sparen of te wonen.

SNS blijft SNS

Wij blijven gewoon SNS. Je houdt dezelfde rekeningen, verzekeringen en/of hypotheek. Ook onze dienstverlening blijft zoals je die van ons gewend bent.

1 bankvergunning, verandert er iets voor jou?

Om goed voorbereid te zijn op toekomstige wet- en regelgeving gebruiken alle merken van de Volksbank dezelfde bankvergunning. Dat betekent:

  • ASN Bank en RegioBank hebben geen aparte bankvergunning meer.
  • SNS, ASN Bank RegioBank en BLG Wonen maken gebruik van de bankvergunning van de Volksbank.
  • Je geld is bij de merken van de Volksbank samen tot € 100.000 per persoon beschermd door het depositogarantiestelsel.

De verandering heeft alleen gevolgen voor je als je in totaal meer dan € 100.000 hebt staan op alle rekeningen bij SNS, ASN Bank, BLG Wonen of RegioBank. Heb je dit niet, maar wil je je geld onderbrengen bij een andere bank, bijvoorbeeld geld dat je op een deposito hebt staan? Dan kun je tot en met 31 maart 2017 je geld eerder en zonder kosten opnemen.

Deposito opheffen Zakelijke klant? Zakelijke deposito opheffen

Meer weten

Op de website van de Volksbank lees je het uitgebreide verhaal. Heb je zelf vragen of wil je je eigen situatie met ons doornemen? Bel dan 030 – 633 33 30. Of kom langs in een SNS Winkel bij je in de buurt.