Overbruggingskrediet bij nieuwbouw

Meestal duurt het een tijd voordat je nieuwbouwhuis klaar is. Maar je begint wel al met het betalen van je hypotheek. Tijdens die maanden betaal je waarschijnlijk dubbele lasten. Misschien heb je iets aan een overbruggingskrediet?

Nieuwbouwhuis kopen overbruggingskrediet

Zo werkt een overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke lening. Je gebruikt de overwaarde op je huis om je nieuwe huis mee te financieren, zonder dat je huidige huis al verkocht is. Je moet dan wel kunnen aantonen dat je de lasten kunt betalen.

Verkoop je je huidige huis als je nieuwbouwhuis af is of eerder al? Dan los je het overbruggingskrediet af met je overwaarde. Als je dan geld overhoudt, is het meestal verstandig om dat geld te gebruiken om je hypotheek voor je nieuwbouwhuis te verlagen. Doe je dat niet, dan is een deel van je hypotheekrente misschien niet aftrekbaar.

Minder overwaarde? Als de verkoopopbrengst van je huis lager is dan de getaxeerde waarde, dan kun je niet je hele overbruggingskrediet aflossen. Daarvoor heb je dan ook eigen geld nodig. Misschien je kun nog een aanvullende hypotheek afsluiten. Check dat bij je adviseur.

Benieuwd naar je maandlasten met een overbruggingskrediet?

Vraag je hypotheekadviseur om te berekenen hoe hoog jouw maandlasten in totaal zijn als je kiest voor een overbruggingskrediet. Vraag ook altijd naar de voorwaarden.

Een hypotheek voor je nieuwbouwhuis nodig?

Koop je een nieuwbouwhuis met label A of B? Dan kun je profiteren van een scherpe rente. Met de SNS Bespaarhypotheek.

Zo werkt de SNS Bespaarhypotheek

Goed om te weten:

  • Je moet het bedrag van het overbruggingskrediet in 1 keer aflossen als je je huis hebt verkocht.
  • Je moet je huis meestal binnen 2 jaar verkopen. Check of dat ook in jouw geval zo is.
  • Je betaalt kosten voor het afsluiten van het krediet, voor de notaris en soms voor het afsluiten van de lening.
  • De rente op het overbruggingskrediet is meestal hoger dan die van de hypotheek. De rente van het krediet kun je onder voorwaarden aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Je betaalt alleen rente en geen aflossing.
  • Wees je ervan bewust dat je een tijd 3 hypotheken hebt: je huidige hypotheek, je nieuwe hypotheek en je overbruggingskrediet.
  • Is je huis nog niet verkocht? Dan kun je bij ons een overbruggingskrediet afsluiten voor maximaal 90% van de getaxeerde waarde. Als je huis definitief is verkocht, dan kan dat zelfs tot maximaal 99%.
Nieuwbouwhuis kopen

Nieuwbouwhuis kopen

Ga je een nieuwbouwhuis kopen? Bekijk wat er allemaal bij komt kijken.

Neem contact op

Bel, app of mail en plan een afspraak in de winkel bij jou in de buurt.
06 - 13 19 22 66