Je hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten doe je niet even in een dag. Het is een periode waarin je advies vraagt, praat met de adviseur en uiteindelijk een keuze maakt voor een hypotheek. SNS helpt je daarbij.

In het kort

  • Je hebt een oriëntatiegesprek met de SNS Adviseur.
  • Je vraagt een hypotheekadvies aan.
  • Je gaat akkoord met de geadviseerde hypotheek.
  • Je adviseur laat je weten of de hypotheekaanbieder je aanvraag heeft goedgekeurd.
  • Je tekent de hypotheekakte bij de notaris.

Handig: Je krijgt bij ons je eigen online huismap. Daarin verzamel je veilig en overzichtelijk alle gegevens en documenten die nodig zijn voor je gesprek met de SNS Adviseur.

Ben je starter? En heb je genoeg kennis van hypotheken om zonder advies af te sluiten? Dan kun je bij SNS ook execution only afsluiten en zo besparen op de kosten.

Kennismaken met een adviseur

Een hypotheek afsluiten begint met een gesprek met de SNS adviseur. Dit gesprek vindt plaats in de winkel of met beeldbellen vanuit huis. In het eerste oriëntatiegesprek krijg je veel informatie over hypotheken en hoe je een hypotheek bij ons kunt afsluiten. Dat gesprek is gratis.

Tip!

Beeldbellen met een adviseur is bijvoorbeeld handig als je geen oppas hebt of druk bent. Of omdat je vanwege het coronavirus liever zoveel mogelijk thuis blijft.
Zo werkt beeldbellen

Het adviesgesprek

Je vraagt de adviseur dan om voor je uit te zoeken welke hypotheek je het beste kunt afsluiten. Dat doe je in het adviesgesprek. Voordat de adviseur dit voor je kan doen, moet je eerst een overeenkomst hiervoor tekenen en wat documenten aanleveren, zoals een kopie van je identiteitsbewijs en een werkgeversverklaring. Een hypotheekadvies is niet gratis.

Meer over kosten van hypotheekadvies

De adviseur vraagt naar je financiële situatie. Bijvoorbeeld wat je per jaar bruto verdient. Je krijgt daarna een advies over de financiering van je huis. In een persoonlijk adviesrapport staat het advies met daarbij uitgebreide en nuttige informatie over de hypotheek die het beste bij je financiële situatie past. In het adviesrapport vind je ook:

  • de maandelijkse kosten van je hypotheek
  • hoeveel geld je kunt lenen
  • de looptijd en het rentepercentage van je hypotheek

Het hypotheekadvies kost wel geld. Hoeveel dat is, vind je bij Kosten hypotheekadvies.

Bereid je goed voor op het oriëntatie- en adviesgesprek:
Vragen aan je hypotheekadviseur

Akkoord met het hypotheekadvies

Wil je de hypotheek afsluiten? Dan onderteken je het hypotheekadvies en daarna de offerte die erbij hoort. De adviseur zal je vragen om nog enkele documenten aan te leveren. Als de hypotheekaanbieder je aanvraag goedkeurt, krijg je van de SNS adviseur te horen dat je naar de notaris kunt voor het officiële gedeelte.

De hypotheekakte

Je maakt zelf een afspraak met een notaris. Tijdens deze afspraak regelt de notaris de overdracht van het huis (transport) zodat het huis op jouw of jullie naam komt te staan. De notaris vestigt dan het hypotheekrecht. Dit houdt in dat de bank de woning mag opeisen als je de hypotheek niet meer betaalt. En je tekent de overeenkomst van geldlening waarin de afspraken staan over je schuld.

Alles overzichtelijk in je eigen SNS Huismap

Maak je bij SNS een afspraak voor een hypotheekgesprek? Dan krijg je van ons je eigen online huismap om je gesprek met een SNS Adviseur voor te bereiden. In je huismap verzamel je veilig en overzichtelijk alle gegevens en documenten die je nodig hebt voor je hypotheekgesprek. De SNS Adviseur kan jullie gesprek goed voorbereiden en je verliest geen tijd aan het invoeren en controleren van gegevens.

Meer over de SNS Huismap

Een gesprek aanvragen

Een gesprek aanvragen

Weet je nu genoeg van hypotheken maar wil je weten wat het voor jou betekent? Maak dan een afspraak met een SNS Adviseur.
Online hypotheek zonder advies

Online hypotheek zonder advies

Stap voor stap sluit je zelf je hypotheek online af.

Terug naar boven