Aardgasvrij wonen: zo doe je dat

Zo’n 95% van alle woningen gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en koken. De overheid wil dat alle huizen in 2050 van het gas af zijn. Dat gaat niet in één keer: de meeste huizen zijn waarschijnlijk pas na 2030 aan de beurt.

Je hebt dus de tijd om je voor te bereiden. Wil jij je goed voorbereiden of nu al aan de slag? Doe dan de huisscan op ons platform Woningverbeteraars.

Nul-op-de-meterwoning

In 1 keer naar aardgasvrij

Je kunt je huis in 1 keer duurzaam maken. Hiervoor is een behoorlijke investering nodig en de renovatie is meestal niet in 1 dag achter de rug. En dus zit je een tijdje in de rommel. Het voordeel is wel dat je na alle aanpassingen helemaal klaar bent en meteen begint met je investering terugverdienen.

Maak het stappenplan

Met het stappenplan op woningverbeteraars.nl ontdek je in 5 minuten hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken en wat je daarmee kunt besparen. 

Het stappenplan

Stap voor stap naar aardgasvrij

Je kunt je huis ook stap voor stap duurzaam maken. Bijvoorbeeld als je niet de financiële middelen hebt om in 1x alles aan te passen. Als je kiest voor stapsgewijs, is het verstandig om te beginnen met aanpassingen die meteen het meest opleveren.

Slimme volgorde

Meestal is het handig om te beginnen met de isolatie van je huis. Want als de isolatie niet in orde is, hebben andere maatregelen weinig zin: je duurzaam opgewekte energie lekt dan meteen weer weg. Verliest je huis geen warmte en energie meer? Dan kun je aan de slag met andere maatregelen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp.

Meer informatie vind je op woningverbeteraars.nl

SNS en Woningverbeteraars

Je woonlasten verlagen? We denken graag met je mee en kijken dan verder dan je hypotheek. Bijvoorbeeld hoe je energieverbruik omlaag kan. Daarom ontwikkelden wij Woningverbeteraars samen met Natuur&Milieu. Dit online platform geeft onafhankelijk advies over energie besparen en helpt je om er echt mee aan de gang te gaan. Bovendien heeft Woningverbeteraars een uitgebreid netwerk van bedrijven die tegen een eerlijke prijs helpen met energie besparen.

Afspraak maken duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Wil je advies over hoe je de verduurzaming van je huis kunt financieren?
Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?