Wat dekt een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Wat dekt het? En waarom is deze verzekering belangrijk als je huiseigenaar bent? Je leest het hier. 

Wat is een opstalverzekering? 

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Deze verzekering dekt schade aan het gebouw zelf, inclusief de muren, het dak, de vloeren, de fundering en alle ingebouwde apparatuur. Vaak is ook glas meeverzekerd. Dit betekent dat als er schade is door brand, waterlekkage, storm, of andere onverwachte gebeurtenissen, je verzekering de kosten van reparatie of herbouw vergoedt.  

Wat dekt een opstalverzekering 

Een opstalverzekering dekt over het algemeen de volgende gebeurtenissen: 
 • Brand is een van de meest verwoestende gebeurtenissen die een huis kan treffen. Een opstalverzekering dekt de kosten van het herstellen of herbouwen van je huis na een brand. 
 • Een opstalverzekering dekt schade veroorzaakt door lekkende leidingen, overstromingen, en schade door bluswater tijdens brandbestrijding. 
 • Harde wind, hagel, en stormen kunnen flinke schade aan je huis aanrichten. Een opstalverzekering dekt de kosten van reparatie of herbouw.  
 • Is je huis beschadigd door inbraak of vandalisme? Dan worden de kosten van de reparatie van de schade vergoed door je opstalverzekering. 
 • Als je eigendommen opzettelijk worden beschadigd door vandalen, biedt een inboedelverzekering dekking. 
 • Als je huis wordt getroffen door blikseminslag, kan dit ernstige schade aan elektrische systemen veroorzaken. Een opstalverzekering dekt de kosten van herstel. 
 • Door brand kan rook- en roetschade ontstaan. Een opstalverzekering vergoedt de kosten van het reinigen en herstellen van deze schade. 

  Goed om te weten: Iedere aanbieder heeft zijn eigen polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wat wel en niet gedekt is.

Waarom is een opstalverzekering belangrijk? 

Bescherming van je investering 

Je huis is waarschijnlijk een van de grootste financiĆ«le investeringen die je in je leven doet. Een opstalverzekering beschermt deze investering door de kosten van schade te dekken. Daardoor word je niet financieel getroffen bij onverwachte gebeurtenissen.  

Je moet er toch niet aan denken dat je je huis kwijtraakt, omdat je de kosten van wederopbouw na bijvoorbeeld een brand niet kunt betalen. Dankzij je verzekering kun je je huis weer herstellen of herbouwen. 

 

Verplicht door de hypotheekverstrekker 

Een opstalverzekering is vaak verplicht als je een hypotheek hebt.  
Het huis is immers onderpand voor de hypotheek die de bank jou verstrekt. In het nare geval dat je woning afbrandt, is het onderpand weg. Dat wil de hypotheekverstrekker natuurlijk niet.  

Goed om te weten: Je moet de verzekering laten ingaan op de dag van de sleuteloverdracht. Zodat je huis verzekerd is op het moment dat jij eigenaar wordt. Het is daarom belangrijk om de opstalverzekering op tijd te regelen.

Gemoedsrust 

Een opstalverzekering biedt gemoedsrust. Je kunt met een gerust hart in je huis wonen, wetende dat je verzekerd bent in geval van een noodsituatie. 

  SNS Opstalverzekering

  SNS Opstalverzekering

  Kies je eigen dekking en eigen risico.