Zo word je een super­onder­handelaar op de vrijmarkt

TN’ers, oftewel Typische Nederlanders, betalen geen cént te veel. Tenminste, zo staan we bekend. In de praktijk durven we vaak niet te onderhandelen. Wil je beter worden in onderhandelen? Oefen dan op de Vrijmarkt -  je betaalt hooguit iets te veel voor een gigantische vaas. Met deze 5 tips kan het bijna niet meer misgaan.

Tip 1: Zet een pokerface op

Ook al maakt je hart een sprongetje van blijdschap bij het zien van die mooie lamp of geweldige lp, laat de andere partij hier niets van merken. Vraag achteloos wat de prijs is.

Tip 2: Neem kleingeld mee

Zorg dat je genoeg kleingeld bij je hebt. Als je met een briefje van 20 staat te zwaaien, is het moeilijk vol te houden dat € 1,50 écht je maximum prijs is.

Tip 3: Verberg je zenuwen

Word je bij de gedachte aan onderhandelen al nerveus? Met wat rood-wit-blauwe schmink kun je je rode wangen goed camoufleren. En met een oranje boa ziet niemand die vlekken in je nek.

Tip 4: Let op je timing

Kies je moment: struin je voor dag en dauw de vrijmarkt af, dan heb je de meeste keus. Maar later op de dag zijn mensen weer eerder bereid wat van de prijs af te doen.

Tip 5: Houd het luchtig

Koningsdag is een feest en het draait uiteindelijk om de lol. Met een lach en een grapje kan er meestal wel iets van de prijs af. Verkopers vinden het tenslotte ook leuk als hun spulletjes bij een leuk persoon terechtkomen.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Zelf verkopen op Koningsdag

Zelf verkopen op Koningsdag

Liever zelf verkopen? Samen met je kind spullen verkopen op de Vrijmarkt is leuk én leerzaam.
Klaar voor het zware onderhandelwerk?

Klaar voor het zware onderhandelwerk?

Bekijk de onderhandeltips voor als je je huis gaat opknappen.