Overwaarde uit de stenen halen

Als je overwaarde hebt op je huis, kun je deze vrijmaken en bijvoorbeeld als aanvulling op je pensioen gebruiken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?
Overwaarde uit de stenen halen

Verkoop je huis

De meest voor de hand liggende manier om overwaarde op je huis vrij te maken, is door je huis te verkopen en voor een huurhuis of goedkoper koophuis te kiezen. Je kunt dan meteen voor een woning kiezen waar je zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

Verkopen en terughuren

Een andere mogelijkheid is om je huis te verkopen en terug te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij Lommerhuizen, Thuisborg en Bagro Vastgoed. Dit bedrijf koopt je huis, waardoor je overwaarde vrijkomt. Vervolgens huur je het voor een bepaalde periode terug. Tegen relatief lage kosten. Als je huurcontract afloopt, kun je het contract meestal verlengen. Let op: het kan zijn dat je dan meer huur gaat betalen.

Wil je de overwaarde liever vrijmaken en gebruiken voor een verbouwing of om een ander huis te kopen?

Bekijk hoe dat werkt

Meer informatie

Naast de genoemde mogelijkheden bieden enkele geldverstrekkers een opeethypotheek aan. SNS biedt geen opeethypotheek aan. Wil je meer informatie over hoe je overwaarde uit stenen kunt halen? Maak dan een afspraak met een SNS Adviseur. We helpen je graag.  

Afspraak maken?

Afspraak maken?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriƫntatiegesprek. Kies voor een afspraak in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.