Beleggingsrekening: de basis voor je beleggingen

Wil je beleggen? Dan heb je een beleggingsrekening nodig: een speciale rekening, waar je alleen beleggingen mee kunt kopen. Hoe dat werkt, lees je hier.

Beleggingsrekening

Wat is een beleggingsrekening?

Om te kunnen beleggen heb je een beleggingsrekening nodig, ook wel een effectenrekening of beleggersrekening genoemd. Een beleggingsrekening is een speciale bankrekening waarmee je beleggingsfondsen en/of aandelen en andere soorten beleggingen kunt kopen.

Een belangrijk verschil met een gewone bankrekening is dat je geen geld kunt overschrijven naar rekeningen van andere mensen of bedrijven.

Goed om te weten: Ga je bij ons beleggen, dan heb je keuze uit 2 beleggingsproducten: SNS Doelbeleggen of de SNS Beleggingsrekening. Bij zowel SNS Doelbeleggen als bij de SNS Beleggingsrekening zit een beleggingsrekening.

Geldrekening en waardeportefeuille

Wil je beleggen bij ons? Dan openen we eerst een beleggingsrekening voor je.
Deze bestaat uit 2 delen:
1. een geldrekening
2. een deel waar je beleggingsportefeuille staat

Met je beleggingsrekening participaties kopen

Vanaf je betaalrekening kun je een bedrag overmaken naar je beleggingsrekening. Vervolgens geef je opdracht om van dat geld op het gelddeel van je beleggingsrekening participaties te kopen van een fonds. In het deel waar je beleggingsportefeuille staat, zie je een overzicht van je participaties.

Goed om te weten: Je tegenrekening hoeft geen betaalrekening bij SNS te zijn. Het kan ook een betaalrekening bij een andere Nederlandse bank zijn.

Geld van je beleggingsrekening overboeken naar je betaalrekening

Je kunt van het rekeningdeel geld overschrijven naar je eigen betaalrekening die je als vaste tegenrekening hebt opgegeven. Je moet er dan wel voor zorgen dat het op te nemen bedrag op de geldrekening staat. Misschien moet je hiervoor eerst participaties verkopen uit je portefeuille.
Hoe werkt geld opnemen van je beleggingsrekening?

Kosten beleggingsrekening

Als je bij ons wilt gaan beleggen in een fonds, openen we eerst een beleggingsrekening voor je. Voor deze beleggingsrekening betaal je geen extra kosten. Voor beleggen betaal je wel servicekosten en fondskosten. Lees hier meer over de kosten van beleggen bij SNS.

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Je kunt 1 of meer fondsen kiezen uit 11 duurzame beleggingsfondsen. Zo stel je zelf je eigen portefeuille samen.
Meer over SNS Doelbeleggen

Meer over SNS Doelbeleggen

Je kunt uit 5 goed gespreide mixfondsen kiezen. Je kiest het risico dat bij je past. De Doelplanner kan je daarbij helpen.