Op vakantie met kinderen

Op vakantie gaan met kinderen vergt net wat meer voorbereiding. Hoe houd je de vakantie met de kinderen betaalbaar en zorg je dat iedereen weer heelhuids thuiskomt?
Op vakantie met kinderen

Betaalbare dagjes uit

Vier je vakantie in Nederland? Dan kun je heel wat geld kwijt zijn aan een dagje dierentuin of pretpark. Zoek van te voren wat rond op internet. Met een beetje geluk vind je een kortingsactie. Ook bij supermarkten en drogisterijketens zijn toegangskaartjes in de zomermaanden regelmatig in de aanbieding. En je hoeft natuurlijk niet elke dag naar het pretpark. Een dagje aan het strand of een meer met je eigen hapjes en koude drankjes kan net zo leuk zijn.

Geef ze vakantiezakgeld

Geen zin in kinderen die zeuren om ijsjes of souvenirs? Als ze oud genoeg zijn, kun je ze vakantiezakgeld geven. Een bedrag per dag of voor de hele vakantie. Laat ze zelf bepalen wat ze ermee doen, maar op=op. Meteen een mooie manier om ze te leren omgaan met geld.

De kinderen goed verzekerd

Natuurlijk ga je goed verzekerd op vakantie. Zorg ook dat je kinderen verzekerd zijn. Met de doorlopende SNS Reisverzekering zijn jullie in elk geval verzekerd voor medische kosten en hulpverlening als er iets gebeurt.

Vergeet niet je kinderen mee te verzekeren voordat jullie vertrekken. Heb je de SNS Reisverzekering? Dan kun je kinderen tot 27 jaar die thuis wonen of studeren meeverzekeren op je SNS Reisverzekering. Dit regel je eenvoudig online

Zo houd je het veilig

Ook voor de kinderen is alles anders en nieuw op vakantie. Deze tips helpen de vakantie zo veilig mogelijk te houden:

 • Laat een siliconen armbandje maken met jouw gegevens. Zo weten mensen je te bereiken als je kind de weg kwijt raakt.
 • Genoeg insmeren met een hoge factor voorkomt verbranden.
 • Las regelmatig een drinkpauze in. Kinderen merken niet snel dat ze dorst hebben en geven het dus vaak te laat aan.
 • Een pet of hoedje en regelmatig afkoelen in de schaduw voorkomt een zonnesteek.
 • Ga je op vakantie naar een bosrijk gebied? Check dan elke avond op teken. Deze kun je verwijderen met een speciale tekentang.
 • Springt je kind het liefst al het zwembad in voor je de bandjes goed hebt kunnen opblazen? Kies dan voor zwemkleding met ingenaaide drijfelementen.

We zijn er bijna, we zijn er bijna

Een lange vlieg- of autoreis met kleine kinderen kan een uitdaging zijn. Manon Jansen (34) is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Het gezin gaat regelmatig op vakantie naar het buitenland en inmiddels lukt het Manon om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ze deelt haar tips graag.

 • Vertel van tevoren wat jullie gaan doen en benadruk de leuke kanten van de reis.
 • Ga je met de auto? Stop regelmatig. De kinderen kunnen dan hun energie kwijt en meteen even naar het toilet.
 • Nog één voor in de auto: Maak een speciale vakantie cd. Wissel liedjes die de kinderen leuk vinden af met liedjes die je zelf leuk vindt, zodat je niet de hele tijd naar kinderliedjes hoeft te luisteren.
 • Luisterboeken zijn geweldig. Als je met meerdere kinderen reist, kunnen ze allemaal met een koptelefoon naar hun eigen boek luisteren. Dat zorgt meteen dat ze niet snel afgeleid worden door elkaar in de haren vliegen.
 • Reisspelletjes werken goed. Klassiekers, zoals ‘Ik zie, ik zie’, maar je hebt ook reisspelletje voor op de iPad.
Verzekerd op reis

Verzekerd op reis

Heb je al een reisverzekering? Met onze reisverzekering ga je goed voorbereid op pad.
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op vakantie

Betaalpas op zak en reisverzekering op orde? Bekijk alle tips en checklists voor een fijne vakantie.