Belasting terugvragen voor je kind

Heeft je kind een vakantie- of bijbaantje (gehad) of is je kind in loondienst? Jongeren betalen vaak te veel belasting over het salaris. Je kind kan dit terugvragen bij de Belastingdienst. Dat vind je kind misschien best spannend of ingewikkeld, dus je hulp daarbij is vast welkom.

Aangifte doen?

Op de site van de Belastingdienst kun je samen met je kind online aangifte doen. Ook is er een app die je kunt gebruiken. De Belastingdienst heeft alvast een deel van de informatie ingevuld. Check samen de ingevulde gegevens, vul de rest van de gegevens in en zie meteen of je kind recht heeft op teruggave.

Dit heb je erbij nodig:

  • DigiD. Heeft je kind nog geen DigiD? Dan moet je die eerst aanvragen. Dit gaat met de post, dus hou er rekening mee dat dit even duurt.

  • Het burgerservicenummer (BSN) van je kind. Dit staat onder andere op het loonstrookje, identiteitskaart of paspoort.

  • De jaaropgaaf. Deze krijgt je kind ieder jaar in januari of februari van de werkgever.

Hoeveel krijgt je kind terug?

Dat hangt af van de situatie. Heeft je kind meerdere baantjes tegelijk? Of heeft je kind een bijbaantje waarbij je niet automatisch belasting betaalt omdat je kind niet in loondienst is, zoals bij een krantenwijk? Het zou dan zelfs kunnen dat je kind nog belasting moet betalen. Als je aangifte doet, zie je meteen hoeveel geld je kind terugkrijgt of moet betalen.

Hoeveel zakgeld geef je?

Hoeveel zakgeld geef je?

Check wat andere ouders geven. En welke afspraken je kunt maken over zakgeld.
Leren sparen

Leren sparen

Veel ouders sparen voor hun kind. Maar het is heel leerzaam om ze dat zelf te laten doen.