'Het heeft zijn charme om keuzes te moeten maken'

  • Naam: Marlon Kisteman
  • Leeftijd: 28
  • Werkt als: HR-manager en Product Owner
  • Woont in: Arnhem
Marlon Kisteman

‘Ik vind het leuk om mijn leven vast te leggen in foto’s. Soms heb je het gevoel dat de tijd voorbijvliegt zonder dat je beseft wat je allemaal hebt gedaan. Door foto’s te maken van de dingen die je meemaakt, onthoud je alles veel beter. Foto’s van hele simpele dingen: een ontbijt dat voor je klaarstaat, de rommel in huis, een vaas met bloemen. Een soort dagboek is het eigenlijk. Ik blader ook wel eens terug, dan zie ik weer wat voor leuke dingen ik allemaal heb gedaan. Daar word ik gewoon blij van.

Artistieke kant van fotografie

'Ik ben van jongs af veel bezig geweest met fotograferen. Vandaar dat ik mbo-fotografie heb gedaan. Maar ik zag het niet zitten om er mijn beroep van te maken. Bij veel banen in de foto-industrie doe je technisch en herhalend werk, dat vind ik te weinig uitdagend. De artistieke kant vind ik wel leuk, maar dat is maar voor weinigen weggelegd. Fotografie is voor mij nu een leuke hobby waar ik veel plezier uit haal.

Ik ben net begonnen met een nieuwe baan, als HR-manager en Product Owner bij een marketingbureau. Ik heb best wel getwijfeld wat ik wilde gaan doen. Mijn vorige baan was nogal gestrest, dat wilde ik niet meer. Ik wilde heel graag meer met mensen werken, en een omgeving waar ik mezelf kan zijn. Ik ben geen corporate type, voel me meer op mijn gemak in een vrijere sfeer. Ik denk dat ik dat nu gevonden heb.

Bewust nadenken over wat je nodig hebt

'Ik geef mijn geld vooral uit aan boodschappen, uitgaan, feestjes en drankjes op het terras. En dan hou ik nog wat over om te sparen. Ik zou het wel lekker vinden om meer te besteden te hebben, maar ik vind het ook wel prima zo. Het heeft ook zijn charme om keuzes te moeten maken. Daardoor ga je bewuster nadenken over wat je wel en niet nodig hebt.

Toen ik las over de Raad van Toekomst dacht ik eerst: wat moet ik bij een bank, die wereld is zo ver weg voor mij, dat ligt mij niet. Maar toen ik er wat langer over nadacht, vond ik het wel een goed idee. Juist als buitenstaander kan ik een ander perspectief schetsen, waar de bank wat aan heeft. De dingen die spelen bij de mensen om mij heen – daar een stem aan geven. Dat zie ik als een mooie uitdaging als lid van de raad.'

Raad van Toekomst

Over de Raad van Toekomst

De Raad van Toekomst adviseert SNS over onderwerpen die de volgende generatie bezighouden. De leden vertellen op deze pagina’s wie ze zijn, wat hen bezighoudt en hoe ze naar geldzaken kijken.

Lees meer