Maandlasten berekenen van je hypotheek

Wil je de maandlasten berekenen van je hypotheek? Slim! Dan weet je ongeveer waar je aan toe bent. Je maandlasten berekenen is handig als je bijvoorbeeld een ander huis wilt kopen. Of als je je hypotheek wilt oversluiten.

Maandlasten berekenen hypotheek

De maandlasten van je nieuwe hypotheek kun je goed berekenen. Bereken hiervoor eerst bij ons je (maximale) hypotheek. Dan krijg je een handig overzicht met het bedrag dat je kunt lenen, en de maandlasten die daarbij horen.

Hypotheek berekenen

Waarom je maandlasten berekenen?

In deze situaties willen mensen vaak graag de maandlasten van hun hypotheek berekenen:

Maandlasten hypotheek bij een eerste huis

Ga je voor het eerst een huis kopen? Dan is het verstandig om alvast te kijken wat de maandlasten van je hypotheek ongeveer worden. Bekijk nog meer tips voor als je je eerste huis gaat kopen.

Je eerste huis kopen

Maandlasten hypotheek bij een ander koophuis

Misschien wil je de maandlasten berekenen omdat je een nieuw koophuis op het oog hebt. Met een nieuw huis is het altijd spannend of je alle nieuwe vaste lasten kunt betalen. Of wilt betalen, want misschien weet je precies wat je kwijt wilt zijn en wil je op die manier bekijken op welke vraagprijs je je moet richten. Misschien heb je overwaarde of juist een restschuld en wil je kijken welke invloed dat heeft op je maandlasten. Ga je een ander koophuis kopen, bekijk dan ons handige stappenplan.

Een ander koophuis kopen

Maandlasten hypotheek bij oversluiten

Als je je hypotheek oversluit, krijg je ook nieuwe maandlasten. Handig om ze dan alvast te weten. Deze berekening kun je het best vragen aan de bank waar je de hypotheek wilt afsluiten. Je moet namelijk een vergoeding betalen voor de rente die de bank misloopt, als je oversluit voor het einde van de rentevaste periode. Als dat toch voordelig voor je uitpakt, kan oversluiten gunstig zijn.

Je hypotheek oversluiten

    Snel weten wat je kunt lenen?

    Snel weten wat je kunt lenen?

    Vul je gegevens in en bereken hoeveel je kunt lenen op basis van je inkomen.