De Zilverhuis­hypotheek: iets voor jou?

Bij ons kun je kiezen voor de ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage. Met deze hypotheek gebruik je je overwaarde om je huis levensloopbestendig te maken zodat je er langer kunt blijven wonen. Of om je pensioen aan te vullen. Een zogenaamde verzilverhypotheek dus.

Over Onderlinge 's-Gravenhage

De missie van Onderlinge ’s-Gravenhage is al jaren hetzelfde: samen, zeker en betrokken. Ze willen vooral mensen helpen die zich in de 2e helft van hun leven bevinden. Omdat Onderlinge ook ‘goed wonen’ toegankelijk wil maken en persoonlijk contact belangrijk vindt, zijn ze een goede partner voor ons.

Wat is het voor soort hypotheek?

De ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage is een mooie oplossing voor AOW’ers met een koophuis met overwaarde die hun huis levensloopbestendig willen maken. Om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Je kunt met deze hypotheek een verbouwing financieren om bijvoorbeeld een badkamer te laten plaatsen op de begane grond. Of je kunt er je maandelijkse pensioen mee aanvullen.

Kenmerken van een ZilverHuis Hypotheek

 • Je hebt geen hoog pensioeninkomen nodig om de overwaarde op je huis te verzilveren. Hoeveel je maximaal kunt lenen, hangt af van de waarde van het huis, je leeftijd en de rente die dan geldt.
 • Een hypotheek voor als je de AOW-leeftijd hebt bereikt.
 • Heb je nog een hypotheek op je huis? Dan mag die niet hoger zijn dan € 40.000.
 • Je neemt eenmalig en/of periodiek een bedrag op uit de overwaarde op je huis.
 • De rente staat levenslang vast en verandert dus niet.
 • Je lost tijdens de looptijd van de hypotheek niet af. De rente wordt opgeteld bij je hypotheekschuld. Daarom betaal je geen maandlasten.
 • Heb je een restschuld op het moment dat je de hypotheek helemaal wilt aflossen? Dan neemt Onderlinge ’s-Gravenhage deze onder voorwaarden van je over.

Zo zit het met je overwaarde

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je je overwaarde wilt gebruiken. De rente van de ZilverHuis Hypotheek wordt opgeteld bij je hypotheekschuld die daardoor hoger wordt. Zo houd je minder overwaarde over als je je huis verkoopt. Wil je later een ander huis kopen? Dan kun je het opgenomen deel van de overwaarde niet meer voor die aankoop gebruiken. Je erfgenamen krijgen bij een eventuele erfenis ook minder geld.

Nieuwe voorwaarden ZilverHuis Hypotheek

Met de ZilverHuis Hypotheek veranderen je maandlasten niet, omdat de rente wordt opgeteld bij je schuld. De hypotheekrentes zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Daardoor krijgen nieuwe klanten een hogere hypotheekschuld. Je kunt daarom nu alleen kiezen voor een periodieke uitkering en dus niet voor een eenmalige uitkering. Jij en je eventuele partner moeten hiervoor minimaal 72 jaar oud zijn.

Goed om te weten: Het bedrag dat je met de Zilverhuis Hypotheek opneemt, mag je niet aftrekken in je belastingaangifte. Vraag je adviseur hoe het zit met de renteaftrek over de eventuele hypotheek die je oversluit.

Overleg met een expert?

Wil je weten of de Zilverhuis Hypotheek bij jou past? Check het met een adviseur. Een 1e oriëntatiegesprek kost je niets en je zit nergens aan vast.

Maak een afspraak

Is de ZilverHuis Hypotheek gunstig voor jou?

Deze hypotheek is vooral geschikt voor je als je:

 • de AOW-leeftijd hebt bereikt;
 • overwaarde op je huis hebt en een relatief laag pensioen en/of vermogen;
 • de overwaarde wil gebruiken om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen;
 • de overwaarde wil gebruiken om je maandelijkse inkomen aan te vullen.

Deze hypotheek is minder of niet geschikt voor je als je:

 • een hoog pensioeninkomen en/of veel spaargeld hebt;
 • verwacht op korte termijn te gaan verhuizen;
 • een relatief klein bedrag wil opnemen;
 • wil dat er voor je erfgenamen overwaarde op je huis overblijft;
 • een hypotheek wilt afsluiten zonder advies.
  We helpen je kiezen

  We helpen je kiezen

  Een SNS Adviseur kan je meer vertellen over deze hypotheek.
  Vergelijken - NBA - Icoon

  Bij ons valt er wat te kiezen

  We zijn de enige bank met bijna 200 winkels waar je voor je hypotheekadvies keus hebt uit meerdere aanbieders.