Nationale-Nederlanden hypotheek: iets voor jou?

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten een van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland.

Hypotheek van Nationale-Nederlanden in het kort

  • Gunstige rentes als je zelfstandige bent of een nieuwbouwhuis wilt kopen.
  • Heb je een bouwdepot? Dan is de rentevergoeding gelijk aan de rente die je betaalt voor je hypotheek.
  • Soms ruimte voor ruimere financieringsmogelijkheden.
  • Loyaliteitsbonus voor als je een BankSpaarPlus Hypotheek afsluit.

Hypotheekrente Nationale-Nederlanden

Variabel 1,58% 1,88% 2,08%
5 jaar 1,67% 1,97% 2,17%
7 jaar 1,68% 1,98% 2,18%
10 jaar 1,69% 1,99% 2,19%
15 jaar 2,21% 2,51% 2,71%
20 jaar 2,32% 2,62% 2,82%
30 jaar 2,49% 2,79% 2,99%

Overige tarieven vind je op NationaleNederlanden.nl.

Wat kost een hypotheek van € 200.000?

In dit voorbeeld zie je hoeveel een SNS Annuïteitenhypotheek met NHG (marktwaarde <90% ) je ongeveer gaat kosten, bij een rente voor 10 jaar vast. Omdat we niet weten wat de rente daarna is, rekenen we hier met dezelfde rente voor de hele periode van 30 jaar. Het is dus een schatting van het totale bedrag dat je betaalt. Hiervan kun je de rente onder voorwaarden nog aftrekken van de belasting. Je betaalt de rente achteraf per maand en niet per jaar.

Totale kredietbedrag € 200.000
Duur van de overeenkomst 30 jaar
Vaste debetrentevoet 1,83%
JKP 2,28%
Kredietbedrag per maand € 722,35
Totale bedrag € 273.691,99

*Het JKP is het totaal aan kosten van het hypothecair krediet, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale kredietbedrag. Als je alles optelt, dan loopt de hypotheek rente van 1,83%, op naar 2,28%. De kosten die hierin opgenomen zijn naast de hypotheekrente, de eenmalige advies- en bemiddelingskosten à 2195 euro, de eenmalige NHG Premie à 1800 euro, de maandelijkse kosten voor het aanhouden van de betaalrekening à 2,5 euro, de maandelijkse ORV premie à 15 euro, de jaarpremie opstalverzekering à 100 euro, de eenmalige taxatiekosten à 250 euro en eenmalige kadasterkosten à 100 euro. Afhankelijk van individuele omstandigheden kunnen er nog andere kosten van toepassing zijn. Of kunnen de genoemde kosten afwijken.

Je rente middelen bij Nationale Nederlanden

Ook bij Nationale Nederlanden kun je ervoor kiezen om je hypotheekrente te middelen als je met je hypotheek van Nationale Nederlanden wilt overstappen naar een lagere rente.

Hoe werkt rente middelen?

Nationale Nederlanden vergelijkt je vaste hypotheekrente met hun actuele hypotheekrente. Als die rente lager is dan je eigen rente kun je vragen het renteverschil te middelen. Je betaalt dan niet in 1 keer de vergoeding voor het renteverlies van de bank, maar Nationale Nederlanden smeert deze vergoeding uit over de nieuwe rentevaste periode van de hypotheek. Je krijgt dan een hogere rente dan de actuele rente, maar je nieuwe rente is wel lager dan de rente die je nu betaalt.

Wat kost rente middelen bij Nationale Nederlanden?

Als je je rente wilt middelen bij Nationale Nederlanden kost dat € 250 voor het advies van de SNS Adviseur. Daarnaast heb je € 250 administratiekosten. Je betaalt de administratiekosten aan Nationale Nederlanden. Als je de rente middelt is er een opslag van 0,2%. Verder is dit goed om te weten:

  • Je mag de rente middelen voor elk leningdeel van je hypotheek, behalve voor de leningdelen Spaar Hypotheek en BankSpaar Plus Hypotheek.
  • Rente middelen kan niet tegelijk met (openstaande) wijzigingen of uitbreidingen op de hypotheek.
  • Als er een betalingsachterstand is, kun je de rente niet middelen.
  • Je mag de hypotheekrente 1 keer per leningdeel middelen tijdens de rentevaste periode.
  • Om te bekijken wat de vergoeding voor het renteverlies van de bank is, gebruikt Nationale Nederlanden de contante waarde methode.
We helpen je kiezen

We helpen je kiezen

Een SNS Adviseur kan je meer vertellen over deze hypotheekaanbieder.
Vergelijken - NBA - Icoon

Bij ons valt er wat te kiezen

We zijn de enige bank met meer dan 200 winkels waar je voor je hypotheekadvies keus hebt uit meerdere aanbieders.
Terug naar boven