Hypotheek voor ouderen makkelijker

Ben je met pensioen of zit je maximaal 10 jaar voor je AOW? En wil je een ander huis kopen (dus verhuizen naar een volgend koophuis) of je hypotheek oversluiten? Dan gelden er ruimere hypotheekregels.
Hypotheek voor ouderen makkelijker

Ruimere regels voor hypotheek senioren

Dankzij onze ruimere hypotheekregels kunnen we specifieker naar je totale situatie kijken. We mogen nu bijvoorbeeld uitgaan van je maandlasten. Dan moet je die wel voor langere tijd kunnen betalen.

Kun je de werkelijke lasten betalen? Dan kun je misschien wel dat huis kopen dat eerder onbereikbaar was. Of je hypotheek oversluiten voor het einde van de rentevaste periode, omdat je wilt profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Of om je overwaarde te gebruiken om je huis toekomstbestendig te maken, te verduurzamen of je kind te helpen een huis te kopen.

Overwaarde verzilveren

Met de Levensrente hypotheek van a.s.r. kun je je overwaarde gebruiken als je de AOW-gerechtigde leeftijd al hebt bereikt. Bijvoorbeeld om je huis levensloopbestendig te maken zodat je er langer kunt blijven wonen. Of om je inkomen aan te vullen. Maar misschien wil je andere wensen in vervulling laten gaan.

De a.s.r. Levensrente hypotheek

Voor woningen met en zonder NHG

De regel geldt zowel voor huizen met als zonder NHG. Bij NHG zijn de voorwaarden wel anders. Omdat je dankzij het vangnet van NHG minder financieel risico loopt.

Dus: al met pensioen of over 10 jaar AOW?

Ben je al met pensioen? Of zit je maximaal 10 jaar voor je AOW? Dan is er misschien dus ook voor jou meer mogelijk.

  • Je hebt nu een hypotheek
  • Je bent al met pensioen of je krijgt over maximaal 10 jaar AOW.
  • Je wilt je rente voor langere tijd vastzetten.

Wil je weten wat deze ruimere regelingen voor jou betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Hypotheek oversluiten na je 55e

Ook op latere leeftijd kan je hypotheek oversluiten gunstig zijn. Bijvoorbeeld omdat de hypotheekrente laag is. Of omdat je overwaarde hebt.

Ervaringen van klanten

Meer weten over je mogelijkheden?

Meer weten over je mogelijkheden?

Maak een afspraak met een adviseur voor een gratis oriëntatiegesprek.
Kleiner wonen?

Kleiner wonen?

Wil je kleiner gaan wonen, bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn?