Stappenplan energiezuinig huis

Besparen op je energiekosten scheelt iedere maand geld en je geniet van meer wooncomfort. In een energiezuinig huis is het behaaglijk warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Maar waar begin je? Met dit stappenplan maak je alvast een goede start.
Stappenplan energiezuinig huis

In 3 stappen energie besparen

  1. Zo check je of je energie kunt besparen
  2. Zo betaal je de investering
  3. Schakel hulp in

Stap 1
Zo check je of je energie kunt besparen

Wat is Woningverbeteraars?

Woningverbeteraars is een initiatief van de Volksbank en Natuur&Milieu. De Volksbank is het moederbedrijf van SNS (en ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen). We ontwikkelden dit online platform omdat we graag verder kijken dan je hypotheek. Want besparen op je maandlasten kan niet alleen door een lagere rente. Maar ook door je energieverbruik te verlagen.

Dit doet Woningverbeteraars:

- Geeft onafhankelijk advies over energie besparen.
- Neemt je regelwerk uit handen.
- Heeft een goed netwerk van bedrijven die helpen met energie besparen. Tegen een goede prijs.
- Geeft financieel advies via de SNS adviseur

Het stappenplan welke we in samenwerking hebben met onze partner Solease helpt je om in 5 minuten te checken welke energiebesparende maatregelen je in je huis kunt treffen. En hoeveel je daarmee bespaart. Je beantwoordt de vragen in de tool. Op basis van jouw antwoorden en gegevens van Milieu Centraal (een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie en contentpartner van Woningverbeteraars) ontvang je per gewenste maatregel een stappenplan. En krijg je inzicht in de eenmalige kosten en de besparing per maand/ jaar. In een aantal overzichtelijke stappen helpen we je. Heb je al eerder behoefte aan hulp? Dan kun je altijd een gratis adviesgesprek aanvragen met onze installatiepartner.

Het resultaat

Het stappenplan laat je zien welke energiebesparende maatregelen voor jouw huis geschikt zijn. Er wordt rekening gehouden met de investeringskosten van die maatregelen en de terugverdientijd. Het is alleen een indicatie. Wil je weten wat het je precies kost en oplevert? Dan kun je meteen een vrijblijvende offerte aanvragen.

Heb je hulp nodig? Laat dan je gegevens achter en onze installatiepartner neemt vrijblijvend contact met je op.

Stap 2
Zo betaal je de investering

Soms moet je wat in je huis investeren om energie te kunnen besparen. Bijvoorbeeld zonnepanelen, een zuinige cv-ketel of isolatie. Hoe betaal je dat dan?

Met spaargeld

Heb je wat spaargeld achter de hand? Dat is verstandig. Maar is het ook verstandig om dat te gebruiken voor het energiezuinig maken van je huis? Met de bufferberekenaar op Nibud.nl reken je snel uit of je buffer groot genoeg is.

Met je hypotheek

Ga je een huis kopen? En wil je dat meteen energiezuiniger maken? Dan kun je tot € 9.000 extra lenen. Het totaalbedrag mag alleen niet meer zijn dan 106% van de marktwaarde van je nieuwe huis na verbouwing. Er gelden nog een paar voorwaarden. Je adviseur kan je er alles over vertellen.

Met een Persoonlijke Lening Duurzaamheid

Als je wilt investeren in je huis, kun je bij ons een speciale lening gebruiken: de Persoonlijke Lening Duurzaamheid. Je SNS adviseur vertelt je er graag meer over. Bijvoorbeeld hoeveel je kunt lenen tegen welke rente en wat je maandlasten en besparing zijn.

Met een energiebespaarlening

Als je wilt investeren in je huis, kun je een speciale lening gebruiken: de energiebespaarlening. Dat is een initiatief van het Nationaal Warmtefonds. Kijk op warmtefonds.nl of je hiervoor in aanmerking komt.

Met een subsidie of duurzaamheidslening

Er is een landelijke subsidie om je huis te isoleren. Hiermee kun je tot 20% op je kosten terug krijgen bij het nemen van ten minste 2 isolatiemaatregelen. Daarnaast bieden veel gemeentes subsidies voor het energiezuinig maken van je huis. Check op energiesubsidiewijzer.nl welke subsidiemogelijkheden er allemaal zijn.

Door huur of huurkoop

Bij sommige leveranciers van bijvoorbeeld zonnepanelen of cv-ketels kun je ook huren of huurkopen. Je hoeft dan geen grote investering te doen en profiteert direct van lagere maandlasten. En alles wordt voor je geregeld: installatie, reparatie en de verzekering. Op de website van Solease lees je meer over het huren van zonnepanelen.

Waarom hebben we dit stappen­plan voor je gemaakt?

We maakten een klimaatafspraak

Klimaatverandering is een groot probleem en dat gaat ons aan het hart. Daarom hebben we in 2015 samen met andere banken en de overheid een klimaatstatement getekend. Hierin staat dat de banken zich inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. Een belangrijk punt hierin is dat banken hun klanten helpen om energiezuiniger te wonen. Dat doen we bijvoorbeeld met dit stappenplan.

Stap 3
Schakel hulp in

Heb je elke stap gezet? Dan ben je al een stuk wijzer. Heb je nog vragen? Geen probleem. Neem het stappenplan mee naar de SNS Winkel bij jou in de buurt. We helpen je graag verder.

Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?
Afspraak maken duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Wil je advies over hoe je de verduurzaming van je huis kunt financieren?