Wat voor inboedel-verzekeringen zijn er?

Wist je dat er verschillende soorten inboedelverzekeringen zijn? Lees welke inboedelverzekeringen er zijn en ontdek welke het beste bij je past. 

Soorten inboedelverzekering 

Een inboedelverzekering dekt schade aan je spullen in huis. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten - bijvoorbeeld je bank of televisie. Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen met uitgebreide of juist minder uitgebreide dekking.
 • Een allrisk inboedelverzekering biedt de meest uitgebreide dekking voor je persoonlijke bezittingen. Het dekt bijna alle risico's, behalve enkele specifieke uitsluitingen die in de polisvoorwaarden worden genoemd. Het verschil met een uitgebreide verzekering zit ‘m vooral in het feit dat de allriskdekking ook ongelukjes die je zelf veroorzaakt verzekert. 

  Een allriskverzekering is perfect voor mensen die zich volledig willen beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. 

 • De extra uitgebreide inboedelverzekering beschermt je bezittingen tegen veelvoorkomende risico's, zoals brand, inbraak en waterschade.  

  Hoewel het niet zo allesomvattend is als een allriskverzekering, is het een goedkopere mogelijkheid om je inboedel te verzekeren. 

 • Als je je vooral zorgen maakt over brandgevaar, kan deze dekking een goede keuze zijn. Het dekt schade veroorzaakt door brand, rook en bluswerkzaamheden. Houd er rekening mee dat andere risico's, zoals diefstal, niet verzekerd zijn. 
 • Als je je huis gemeubileerd verhuurd, is het mogelijk de inboedel te verzekeren op een inventaris-goederenverzekering. Bij deze verzekering gaat het vooral om dekking bij schade door storm, brand, diefstal (na sporen van braak) of waterschade.  

  Let op! Schades veroorzaakt door de huurder zijn niet gedekt.  
 • De meeste inboedelverzekeringen dekken alleen schade aan je spullen in huis. Als je waardevolle spullen vaak buitenshuis meeneemt, zoals sieraden, laptops of camera's, is een inboedelverzekering met buitenshuisdekking het overwegen waard. Hiermee zijn je bezittingen ook onderweg beschermd. 

  Tip: Er zijn inboedelverzekeringen waar je de buitenshuisdekking als aanvullende dekking kunt afsluiten. 

 • Als je veel waardevolle kunstwerken, antiek of verzamelobjecten hebt, is een speciale inboedelverzekering voor deze items misschien wel wat voor jou. Deze verzekering zorgt ervoor dat je kostbare bezittingen voldoende gedekt zijn.  

  Goed om te weten: Op veel inboedelverzekeringen zijn kunst en antiek niet standaard meeverzekerd of tot een bepaald maximum.

Welke inboedelverzekering past bij jou? 

Met de juiste inboedelverzekering zorg je ervoor dat je spullen voldoende zijn beschermd. Welke past bij jou? Het is slim om verschillende offertes te vergelijken, de polisvoorwaarden te lezen en te onderzoeken welke dekking en eigen risico het beste past bij jouw specifieke situatie en behoeften. 

  Op zoek naar een inboedelverzekering? 

  Op zoek naar een inboedelverzekering? 

  Bekijk wat de SNS Inboedelverzekering je allemaal biedt. Bereken eenvoudig je premie online.