Alles wat je moet weten over een Allrisk opstalverzekering

Als trotse huiseigenaar begrijp je dat het belangrijk is om je woning goed te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Een van de meest uitgebreide verzekeringen is de allrisk opstalverzekering. 

Ontdek wat deze verzekering precies inhoudt en of het de juiste keuze is voor jouw situatie.  

Wat is een allrisk opstalverzekering? 

Een allrisk opstalverzekering wordt ook wel een 'allrisk dekking' genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking die er is.  

Het biedt dekking voor vrijwel alle schade aan je huis, behalve schade die expliciet uitgesloten is in de polisvoorwaarden. Dit betekent dat je gedekt bent tegen schade door brand, inbraak, storm, waterschade en nog veel meer.  

De kenmerken van een allrisk opstalverzekering 

 • Uitgebreide dekking  
  Je hoeft je geen zorgen te maken over de meeste schadegevallen, omdat ze waarschijnlijk worden gedekt.  

 • Herbouwwaarde 
  Een allrisk opstalverzekering vergoedt de kosten voor het herstellen of herbouwen van je woning of onderdelen ervan. 

 • Flexibiliteit 
  Er zijn allrisk opstalverzekeringen die je kunt aanpassen aan je specifieke behoeften en de waarde van je huis. Echt maatwerk dus.  

 • Extra dekkingsopties 
  Je kunt vaak extra dekking bijverzekeren voor bijgebouwen en zwembaden. 

Goed om te weten: Iedere aanbieder heeft zijn eigen voorwaarden en (uitbreidings-)mogelijkheden. Check de voorwaarden altijd zorgvuldig voordat je een verzekering afsluit. Daarin lees je precies wat wel en niet gedekt is.

Goed om te weten

 • Een allrisk opstalverzekering kan duurder zijn dan andere opties. Het is belangrijk om de premies te vergelijken en te zorgen dat de dekking past bij je wensen én budget.

 • Controleer het eigen risico. Een hoger eigen risico betekent vaak lagere premies. Maar realiseer je dat je dit bedrag zelf dus moet betalen als je schade hebt.

 • Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door om te weten welke schadegevallen zijn uitgesloten van de dekking.

 • Onderhoud je huis goed. Een allrisk opstalverzekering dekt geen schade als gevolg van verwaarlozing of gebrek aan regulier onderhoud.

  SNS Opstalverzekering

  SNS Opstalverzekering

  Kies je eigen dekking en eigen risico.