Reisverzekering en bijzondere sporten

Houd je van wintersport en bijzondere sporten tijdens je vakantie? Dan is het goed om te weten of dat via je reisverzekering verzekerd is.

Dekt je reisverzekering wintersport en bijzondere sporten?

Ga je wandelen, fietsen of langlaufen? Deze sporten zijn standaard verzekerd in de SNS Doorlopende reisverzekering.

Maar de SNS Doorlopende reisverzekering biedt standaard geen bescherming bij schade of letsel door wintersport en bijzondere sporten. Om toch verzekerd te zijn heb je de aanvullende Module Wintersport en bijzondere sporten nodig. Dan kun je met een gerust hart genieten van je avontuurlijke vakantie.

Er zijn ook een paar sporten die nooit verzekerd zijn, zoals semi beroepssporten, wedstrijden, vechtsporten en extreme (winter)sporten.

Let op! Wil je je reisverzekering uitbreiden met de Module Wintersport en bijzondere sporten? Dan is de Module Medische kosten ook meeverzekerd.

Wat zijn bijzondere sporten?

 • Wintersporten zoals skiën, snowboarden en off-piste skiën (onder begeleiding)
 • Watersporten zoals raften, canyoning en kitesurfen
 • Luchtsporten zoals parachutespringen, parasailen en bungeejumpen

In de voorwaarden zie je wat er precies is meeverzekerd.

Download de volledige lijst van sporten hier

  Wat wordt vergoed?

  Met de Module Wintersport en bijzondere sporten verzeker je je voor medische kosten en hulpverlening tijdens het uitvoeren van bijzondere sporten. De module vergoedt onder andere de schade aan je eigen en gehuurde spullen én kosten van de lessen die je van tevoren hebt geboekt en betaald.

  Kijk in de voorwaarden wat er wordt vergoed.

  Goed om te weten: Met de Module Wintersport en bijzondere sporten is de aanvullende Module Medische kosten verplicht meeverzekerd. De kosten die niet door je zorgverzekeraar worden vergoed als je gewond raakt tijdens een bijzondere sport, krijg je dan via je reisverzekering terug.
  Reisverzekering aanvragen

  Reisverzekering aanvragen

  Bereken je premie en vraag de verzekering eenvoudig online aan.