Je inkomen verzekerd bij arbeidsongeschiktheid

Wil je bij arbeidsongeschiktheid een aanvulling op je inkomen? Verzeker je inkomen dan met de Credit Life Inkomensgarantie of de TAF Inkomensbeschermer.

Goed om te weten: Deze verzekering is alleen aan te vragen met behulp van en na advies van een adviseur. Je hoort van tevoren hoeveel het advies kost.

Je wordt (voor een deel) arbeidsongeschikt

Met een inkomensverzekering ben je verzekerd voor een aanvulling op je inkomen als je arbeidsongeschiktheid wordt. Je krijgt een arbeidsongeschiktheidsdekking op basis van de WIA. Dat betekent dat je een uitkering krijgt als je door ziekte of een ongeval door het UWV voor minimaal 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard.

Wist je dat...*

Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen: van twintigers tot zestigers. De belangrijkste oorzaken voor arbeidsongeschiktheid liggen niet bij fysiek zware beroepen, maar bij psychische aandoeningen (ca. 33%). Denk aan bijvoorbeeld een burnout: deze aandoening is de grootste veroorzaker van arbeidsongeschiktheid.

Zo werkt het

Als je als werknemer niet meer kan werken door een ziekte of ongeval, kom je na 2 jaar meestal in aanmerking voor een WIA-uitkering. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van verschillende factoren en je persoonlijke situatie. Je inkomen kan fors dalen als je arbeidsongeschikt wordt.

De Credit Life Inkomensgarantie en de TAF Inkomensbeschermer zijn verzekeringen die kunnen voorkomen dat je inkomen bij arbeidsongeschiktheid te veel daalt. Want ze vullen je WIA- uitkering en eventuele salaris dat je nog verdient tijdens je arbeidsongeschiktheid aan. Hoeveel de verzekering aanvult, hangt af van verschillende zaken. Bijvoorbeeld tot hoe hoog je je gewenste inkomen wilt verzekeren.

Wat mag je verwachten?

De inkomensverzekeringen vullen de WIA-uitkering en eventuele salaris dat je nog verdient aan tijdens arbeidsongeschiktheid. Je kiest zelf tot welk bedrag je je inkomen verzekert.

2 dingen om rekening mee te houden:

 • Er geldt een maximum aan het totale inkomen (inclusief WIA-uitkering) van € 100.000.
 • Het bruto bedrag dat je kiest als uitkering is bij TAF minimaal 70% van je laatst verdiende inkomen en maximaal 90% daarvan. Met een maximum van € 7.500 per maand. Bij Credit Life is dat minimaal 70% en maximaal 100% van je laatst verdiende inkomen. En maximaal van € 8.333 per maand en € 100.000 per jaar.
Goed om te weten: Je kunt er bij Credit Life ook voor kiezen om je inkomen te verzekeren als je werkloos wordt.

Wat is niet verzekerd?

 • Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. De verzekeraar keert dan niet meer uit bij arbeidsongeschiktheid.
 • Arbeidsongeschiktheid door eigen schuld (bijvoorbeeld door alcoholgebruik of handelen in strijd met veiligheidsinstructies).
 • Als je de premie niet betaalt ben je niet verzekerd.
 • De verzekeraars keren niet of minder uit als je informatie over je gezondheid verzwijgt. Dat geldt ook voor fraude of misleiding of als je in strijd handelt met de adviezen van een arts, arbeidsdeskundige of medische adviseur waardoor de arbeidsongeschiktheid ontstaat of verergert.
 • Je bent niet verzekerd als je niet (langer) in aanmerking komt voor een WIA-uitkering.

In de productvoorwaarden van TAF en Credit Life onderaan deze pagina lees je wat er nog meer niet verzekerd is.

Is een inkomensverzekering iets voor jou?

Ben je in loondienst en heb je een hypotheek op je huis? Dan kan een verzekering die bij arbeidsongeschiktheid je inkomen aanvult wat voor je zijn. Maar er zijn verschillende situaties waarbij zo’n verzekering niet geschikt is, bijvoorbeeld als je:

 • jonger dan 18 jaar bent
 • ouder bent dan 61 jaar
 • minder dan 16 uur per week in loondienst werkt
 • een huis huurt
 • zelfstandige of DGA bent
 • inkomen hoger is dan € 100.000
 • een uitgebreide WGA-hiaatverzekering hebt en dan ben je misschien oververzekerd

  Goed om te weten: Voor enkele beroepen kun je geen inkomensverzekering afsluiten. De adviseur vertelt je precies hoe het zit in jouw situatie.

  Voorwaarden

  Om volledig inzicht in dit product te krijgen, is het belangrijk dat je de voorwaarden van dit product goed leest.

  Credit Life Inkomensgarantie:

  TAF Inkomensbeschermer:

  Inkomen verzekeren bij arbeidsongeschiktheid?

  Inkomen verzekeren bij arbeidsongeschiktheid?

  De SNS Adviseur adviseert je graag.