Stormschade voorkomen Een paar tips

Niets zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. Als jij in het buitenland geniet van je vakantie, kan er in Nederland ineens een flinke storm losbarsten. En dat kan nogal wat schade veroorzaken. Onze 6 tips helpen je schade voor te zijn of in ieder geval te beperken.

Tip 1: Check voor vertrek het dak

Kijk voor vertrek op je dak en check schoorsteen, zonnepanelen, dakgoten en (schotel)antennes. Zitten er geen dingen los? Is de dakgoot niet verstopt?

Tip 2: Zet een bliksemafleider op je dak

Woon je in een open gebied? Zet een bliksemafleider op je dak. Dat voorkomt dat de bliksem inslaat in je schoorsteen. 

Tip 3: Sluit ramen en deuren goed af

Zorg dat alle deuren en ramen dichtzitten. Ook de garagedeuren en rolluiken, als je die hebt. Check meteen of een rolluik wel goed vastzit.

Tip 4: Haal losse spullen uit de tuin

Heb je een tuin? Zet dan zoveel mogelijk voorwerpen binnen of in de schuur. Denk aan parasols, tuinstoelen en potten met planten.

Tip 5: Verwijder dode takken uit bomen

Staan er bomen in je tuin? Haal dan regelmatig de dode en uitstekende takken eruit. Vooral als bomen nog veel blad hebben, kunnen ze tijdens een storm veel schade veroorzaken.

Tip 6: Vraag de buren

Vraag of je buren een oogje in het zeil willen houden. Zo weet je wanneer je vanaf je vakantieadres actie moet ondernemen, bijvoorbeeld als de dakpannen van je dak zijn gewaaid.

De juiste verzekering

Heb je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch stormschade? Dan is het prettig als je goed verzekerd bent. Bijvoorbeeld met de SNS Woonhuisverzekering.

Lees meer

Schade doorgeven?

Heb je toch schade en ben je verzekerd? Schrijf de datum en het tijdstip op. Die informatie hebben we nodig bij je schademelding. En maak foto’s van de schade.

Goed om te weten
Bij sommige schade moet je direct actie ondernemen, bijvoorbeeld als je dakpannen niet meer goed liggen. Je hoeft dan niet zelf halsoverkop naar huis te komen, maar kunt iemand anders voor je laten waarnemen. Laat je verzekering wel even weten wie tijdens je vakantie het aanspreekpunt is.
SNS Woonhuisverzekering

SNS Woonhuisverzekering

Goed verzekerd bij brand-, storm- en waterschade.
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op vakantie

Betaalpas op zak en reisverzekering op orde? Bekijk alle tips en checklists voor een fijne vakantie.