Hypotheek en je BKR-registratie

Wat je kunt lenen voor je huis hangt af van je inkomsten én uitgaven. (BKR-geregistreerde) schuld(en) of andere financiële verplichtingen hebben daar invloed op.

Hypotheek met schulden: kan dat?

Je kunt een hypotheek afsluiten als je (BKR-geregistreerde) schulden hebt. Maar schulden en andere financiële verplichtingen hebben invloed op je hypotheek. Een hypotheekverstrekker houdt rekening met deze kosten, zodat je een hypotheek krijgt die bij je financiële situatie past. Meld je niet al je schulden, dan heb je kans dat je later in de problemen komt met het betalen van je hypotheeklasten. Heb je schulden? Vertel dit dus aan je hypotheekadviseur.

Wat zijn BKR-geregistreerde schulden?

BKR-geregistreerde schulden zijn leningen die bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) geregistreerd staan. Dat zijn alle leningen van meer dan 250 euro en met een looptijd langer dan een maand. Ook een creditcard, doorlopend krediet en roodstand worden geregistreerd. Een bank of adviseur controleert deze gegevens altijd. Bij het BKR staat ook of je een betalingsachterstand hebt op een lening.Hoe vraag je je BKR-gegevens op?Online via de website van het BKR

Een actueel overzicht van je BKR-gegevens kun je online opvragen via de website van het BKR.

Hypotheek en niet BKR-geregistreerde schulden

Een studieschuld of een lening zonder tussenkomst van de bank, bijvoorbeeld bij familie, staat niet geregistreerd bij het BKR. Meld ook deze schulden altijd aan je adviseur.

Hypotheek en andere financiële verplichtingen

Andere verplichtingen die effect hebben op de hoogte van je maximale hypotheek zijn bijvoorbeeld:

  • alimentatie die je betaalt aan je ex-partner
  • een winkelpas waarmee je op rekening kunt kopen
  • erfpacht

Meer informatie over lenen en het BKR

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we bellen je om een afspraak te maken.
Wat kun je lenen?

Wat kun je lenen?

Bereken in een paar stappen je maximale hypotheek.