Zo werkt je adresboek overzetten naar SNS

Handig hè, zo’n adresboek als je vaak aan dezelfde mensen of bedrijven geld overboekt. Met de veelgebruikte rekeningnummers van je andere bank, maak je 1,2,3 een adresboek bij SNS. Lees hier hoe het werkt.

Waarom een adresboek?

Het adresboek is handig als je vaak aan dezelfde mensen of bedrijven geld overboekt. Je hoeft dan niet steeds opnieuw de gegevens in te vullen. Heb je bij de Rabobank, ABN AMRO of ING rekeningnummers die je vaak gebruikt? Dan kun je daarmee je adresboek bij SNS vullen.

Je blijft baas over je adresboek

Je adresboek bij je andere bank blijft zoals het was. We halen het niet weg. En maken er geen kopie van. Je kiest zelf met welke veelgebruikte rekeningnummers je je adresboek bij ons wilt vullen.

Hoe zet je je adresboek over?


Om je adresboek over te zetten, moet je eerst de transactiegegevens van je andere bank downloaden en op je computer opslaan. Bij iedere bank werkt dat nét ietsje anders. Dat zie je hier.

Je transactiegegevens van de Rabobank downloaden
Je transactiegegevens van ABN AMRO downloaden
Je transactiegegevens van ING downloaden

Heb je je transactiegegevens van je andere bank gedownload en ze op je computer opgeslagen? Dan kun je in Mijn SNS je adresboek voor SNS vullen. Tip: Klaar? Verwijder voor de veiligheid het bestand met de transactiegegevens van je andere bank weer van je computer.

Tip: check regelmatig of de gegevens in je adresboek nog kloppen.


Aan de slag

Wat vragen klanten ons over de overstap-hulp?

Is het wel veilig om mijn transactiegegevens te downloaden van m’n andere bank?

Ja, als je ervoor zorgt dat je het bestand met de gegevens van je andere bank na gebruik van je computer afhaalt, kan niemand bij deze gegevens.

Waarom bieden jullie deze service?

We vinden dat het overstappen tussen banken makkelijker moet. Daarom zorgen we voor diensten die het mensen makkelijk maken om over te stappen.

Hoe zorgen jullie dat het veilig is?

We zorgen ervoor dat je veilig kunt internetbankieren en we gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Daarover lees je alles in de ‘Voorwaarden Mijn SNS’ en in ons ‘Privacy en cookie-reglement’.

Lees alle vragen & antwoorden