SNS Beleggings-rekening

Beleggen met de SNS Beleggingsrekening: je kiest 1 of meer van onze beleggingsfondsen en stelt zo je portefeuille samen. Experts beleggen het ingelegde geld, met een zo goed mogelijk spreiding en zo veel mogelijk rendement. Beleggen zonder dat je er bovenop hoeft te zitten. Wel zo makkelijk.

Open de SNS Beleggingsrekening

Voor je de SNS Beleggingsrekening aanvraagt: lees ook de informatie hieronder en de voorwaarden.

Keuze uit 12 beleggingsfondsen

Je kiest 1 of meer beleggingsfondsen. Alleen aandelen, alleen obligaties, een combinatie of microkredieten? Het kan allemaal. Elk fonds heeft z’n eigen risico, kenmerken en thema. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal duurzaam.

Handig: de experts doen de rest

Je profiteert van de kennis en ervaring van de fondsbeheerders. Zij kiezen de bedrijven en overheden en zorgen voor een goede spreiding binnen hun fonds. Ook het handelen op de beurs laat je aan hen over.

24/7 inzicht en elke maand een update

In de app en in Mijn SNS houd je de aan- en verkopen, je behaalde rendement en de ontwikkelingen in de gaten. Elke maand is er een fondsenupdate.

Inleggen en opnemen

Inleggen kan maandelijks of alleen op de momenten dat het jou uitkomt en met bedragen die passen bij wat jij opzij kunt zetten. Als je het geld onverwacht toch nodig hebt, kun je het opnemen door een deel van je beleggingen te verkopen. Dat kan wel onvoordelig zijn, als de waarde van je beleggingen op dat moment lager is dan wat jij ervoor hebt betaald.

Daarom is het verstandig om te beleggen met geld dat je langere tijd kunt missen. Zo kun je een gunstiger moment kiezen om te verkopen.

Goed om te weten:
Bij ASN Microkredietfonds en ASN Groenprojectenfonds kunnen er momenten zijn dat je niet kunt verkopen of aankopen.

Periodiek beleggen voor minder risico

Het liefst wil je natuurlijk aankopen als de markt laag staat en verkopen als de aandelen veel opleveren. Maar dat is niet makkelijk te timen en een slecht moment kiezen kan juist ongunstig uitpakken. Met periodiek beleggen wordt dit risico kleiner. Als je je inleg over een langere periode spreidt, bijvoorbeeld door elke maand automatisch een vast bedrag in te leggen, loop je minder risico bij koersschommelingen.

SNS Startbonus Beleggen tot 60 euro

Tijdelijke startbonus tot wel 60 euro

Begin je met beleggen bij SNS vóór 31 december 2022? Dan krijg je van ons een Inlegbonus tot wel €60.

Bekijk de actie

Kosten

Voor de SNS Beleggingsrekening betaal je servicekosten aan ons en fondskosten aan de fondsbeheerder. De servicekosten zijn 0,3% per jaar. De fondskosten zijn verwerkt in de koers van het fonds. Er zijn ook nog andere kosten.

Alle beleggingskosten op een rij

Rente

De SNS Beleggingsrekening heeft een variabele rente op het saldo op de lopende rekening, waar het geld opstaat dat niet wordt belegd. Het rentepercentage is afhankelijk van de saldoklasse en geldt voor die saldoklasse.

De actuele rente per saldoklasse

Beleggen en de belasting

Geld dat je belegt, wordt gezien als vermogen. Mogelijk betaal je over een deel van je vermogen belasting. Dat heet vermogensrendementsheffing. Lees meer over beleggen en de belasting

Voor wie is de SNS Beleggingsrekening?

Je belegt zelfstandig met SNS Beleggingsrekening. Je vindt het leuk om je te verdiepen in de afzonderlijke fondsen en het zou goed kunnen dat je al ervaring hebt met beleggen. Je weet dat je met beleggen risico loopt en dat je inleg meer of juist minder waard kan worden.

Twijfel je tussen de SNS Beleggingsrekening en SNS Doelbeleggen? Check de keuzehulp of vergelijk de SNS Beleggingsrekening met SNS Doelbeleggen.

Doe de keuzehulp

De voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze goed door voor je de SNS Beleggingsrekening aanvraagt.

Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

SNS Beleggingsrekening aanvragen

SNS Beleggingsrekening aanvragen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen met elk een eigen thema. Open de SNS Beleggingsrekening.
Alle beleggingsfondsen op een rij

Alle beleggingsfondsen op een rij

Bekijk het overzicht en de koersen van de duurzame beleggingsfondsen.