Schade aan je huis of spullen?

Heb je schade aan je huis of inboedel? Bijvoorbeeld een kapotte ruit, een lekkage of is er ingebroken? Lees wat je het beste kunt doen.

Dit kun je het beste doen

  • Beperk de schade zoveel mogelijk. Zorg dat je huis weer op slot kan als er is ingebroken en sluit de hoofdkraan als je een lekkage hebt.
  • Doe altijd aangifte bij de politie bij diefstal en inbraak. Stuur een kopie van je aangifte mee met het schadeformulier.
  • Maak een lijstje met alle schade die je hebt en maak foto’s als dat kan. Zijn er sieraden gestolen? Stuur ook foto’s mee waarop je gestolen sieraden staan.
  • Stuur foto’s mee met het schadeformulier. Dan kan je melding meteen goed worden beoordeeld.
  • Is de schade te herstellen? Maak dan een inschatting van de kosten. Stuur in dat geval dan ook een offerte voor het herstel mee met het schadeformulier.
  • Heb je de schade al laten herstellen? Bewaar de facturen goed en stuur kopieën mee met het schadeformulier.

Laat een kapotte ruit meteen repareren

Heb je een kapotte ruit en is je ruitschade verzekerd? Dan kun je 24/7 bellen met Uniglas: 088-8640004. Of meld je ruitschade online. Heb je meteen hulp nodig? Bel Uniglas dan. Uniglas maakt de noodvoorziening en de ruit. De reparatiekosten worden door de verzekering vergoed.

Bekijk bij welke verzekering je je schade meldt

Welke schade is verzekerd, hangt af van welke verzekering je hebt afgesloten. Handig: heb je via SNS een inboedelverzekering en woonhuisverzekering? Dan hoef je maar 1 keer de schade door te geven. De verzekeraar kijkt dan onder welke verzekering de schade valt.

Bekijk de voorwaarden van de SNS Inboedelverzekering
Bekijk de voorwaarden van de SNS Woonhuisverzekering

Inboedelschade melden

Inboedelschade melden

Bij ons kun je dag en nacht je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.
Schade woonhuis melden

Schade woonhuis melden

Bij ons kun je dag en nacht je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.