SNS Gouden Handdruk

Met je SNS Gouden Handdruk spaar je met je ontslagvergoeding. Je krijgt een aantrekkelijke variabele rente en kunt doorsparen tot je je geld wilt laten uitkeren. Ook kun je kiezen voor een vaste rente met SNS Gouden Handdruk Deposito.

Goed om te weten

SNS Gouden Handdruk kun je niet meer openen. Als je een SNS Gouden Handdruk hebt, kun je gewoon blijven doorsparen. En je kunt (een deel van) je geld vastzetten op een SNS Gouden Handdruk Deposito.

Fiscaal aantrekkelijk sparen

  • Je hoeft geen belasting over je ontslagvergoeding te betalen zolang het geld op je SNS Gouden Handdrukrekening staat. Je stelt de betaling van belasting over je ontslagvergoeding dus nog even uit.
  • Aan het einde van je spaarperiode laat je je geld in termijnen uitkeren. Over deze uitkeringen betaal je loonheffingen. Vanaf je AOW-leeftijd betaal je minder premies volksverzekeringen. Hierdoor betaal je mogelijk minder loonheffingen dan als je het geld eerder laat uitkeren.
  • Over het geld op je SNS Gouden Handdrukrekening betaal je geen vermogensrendementsheffing (in box 3). Als je je ontslagvergoeding na inhouding van de loonheffingen laat uitkeren, valt het vermogen wel in box 3.

Tot wanneer spaar je?

Je kunt je ontslagvergoeding laten staan tot uiterlijk 31 december van het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Vanaf dat moment laat je je gouden handdruk in termijnen uitkeren met een speciale uitkeringsrekening of -verzekering, bijvoorbeeld SNS Gouden Handdruk Inkomen.

Meer over SNS Gouden Handdruk Inkomen

Ook kun je het saldo van je SNS Gouden Handdruk overzetten naar een vergelijkbaar product van een andere bank of een verzekeraar.

In 1 keer opnemen

Sinds 2014 kun je het geld van je SNS Gouden Handdruk in 1 keer opnemen zonder dat je 20% revisierente hoeft te betalen. Wel betaal je over het hele bedrag loonheffingen. Het bedrag dat daarna overblijft, valt in box 3. Kom je met je vermogen in box 3 boven het heffingsvrije vermogen uit? Dan betaal je daarover vermogensrendementsheffing. Opnamekosten betaal je alleen als je (een deel van) je geld in een SNS Deposito hebt gestort.

Is opname een goede keuze?

Als je denkt aan opname, is het verstandig contact op te nemen met een adviseur of vraag een afkoopofferte aan bij de SNS klantenservice of in één van onze winkels.

Maak een afspraak

Wat gebeurt er bij overlijden?

Als je overlijdt, gaat het geld van je SNS Gouden Handdruk volgens de belastingwetgeving naar je (ex-)partner of kinderen tot 30 jaar. Zij moeten het geld in termijnen laten uitkeren met een uitkeringsproduct voor een gouden handdruk. Op die uitkeringen worden loonheffingen ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst. Gaat je geld bij overlijden (ook) naar andere erfgenamen dan je (ex-)partner of kinderen tot 30 jaar? Dan krijgen je erfgenamen het geld in 1 keer uitgekeerd. Het kan zijn dat zij erfbelasting moeten betalen.

Wat is SNS Gouden Handdruk Deposito?

Geld dat op je SNS Gouden Handdruk staat, kun je vastzetten tegen een vaste rente. Je opent hiervoor een SNS Gouden Handdruk Deposito. Je kiest voor een looptijd met de bijbehorende rente. Je kunt ook een deel van je geld vastzetten op een deposito, maar je moet minimaal € 500 storten. Later bijstorten kan niet. Wel kun je meer dan 1 deposito openen.

Wat gebeurt er als het deposito afloopt?

Als het deposito afloopt, storten we het geld inclusief de rente op je SNS Gouden Handdruk. Op die rekening krijg je een variabele rente. Je kunt er ook voor kiezen om het geld opnieuw vast te zetten in een deposito tegen de rente die dan geldt.

Opnamekosten bij tussentijds opnemen

Heb je geld in een deposito vastgezet en wil je dat vóór het aflopen van het deposito opnemen? Dan betaal je opnamekosten. Dat noemen we retourrente. Je betaalt 1,25% per niet volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 4,5%. We halen deze kosten af van het bedrag dat overblijft op je rekening. Blijft er te weinig op je rekening achter of neem je al je geld op? Dan halen we de kosten af van het bedrag dat we naar je overboeken.

Deposito openen of verlengen

Wil je een SNS Gouden Handdruk Deposito openen of verlengen? Vul dan het formulier in en stuur het naar ons op.

Rentetarieven per 01-07-2021

SNS Gouden Handdruk Variabele rente op jaarbasis
Variabele rente 0,25%

Voor de rente hierboven geldt: variabele rente over je positieve saldo op jaarbasis per 01-07-2021. Rentewijzigingen voorbehouden.

Rentetarieven per 15-09-2021

Let op! Een deposito moet uiterlijk aflopen in het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Hierdoor kun je misschien niet kiezen voor elke looptijd.

SNS Gouden Handdruk Deposito Vaste rente op jaarbasis
1 jaar 0,01%
2 jaar 0,01%
3 jaar 0,01%
4 jaar 0,01%
5 jaar 0,03%
6 jaar 0,05%
7 jaar 0,07%
8 jaar 0,10%
9 jaar 0,15%
10 jaar 0,20%

Voorwaarden

Andere belangrijke informatie

Deze rekening valt onder het depositogarantiestelsel. Lees meer over de bescherming van het geld dat op je rekening staat en bekijk het 'Informatieblad Depositogarantiestelsel'.

In de ‘SNS Dienstenwijzer’ lees je hoe je contact met ons opneemt, wat je moet doen als je een klacht hebt en meer over het recht van bedenktijd bij een overeenkomst op afstand. Ook vertellen we je in ons ‘Privacy- en cookiereglement’ wat we met je gegevens doen en wat we doen om je gegevens te beschermen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.
Banksparen bij SNS

Banksparen bij SNS

Banksparen is sparen voor later op een geblokkeerde spaarrekening.