SNS België hypotheek

De SNS België Hypotheek is een hypotheek speciaal voor als je een huis in België wilde kopen, maar je wel in Nederland bleef werken. Je kon kiezen uit alle hypotheekvormen die we toen hadden.

Let op: Deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

De België hypotheek in het kort

  • Je wens om in België te wonen werd werkelijkheid .
  • De betaalde hypotheekrente is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.
  • Je hypotheek moet na 30 jaar zijn afgelost en kan niet verlengd of verhoogd worden.
  • Je kunt deze hypotheek niet meenemen als je een ander huis in België koopt.
Let op!
Heb je aan het einde van de looptijd de hypotheek niet afgelost? Dan moet je de (resterende) hypotheeksom in 1 keer aan ons terugbetalen. Lukt dat niet? Dan is verkoop van je huis misschien de enige oplossing. Als je huis minder waard is dan de hoogte van je hypotheek dan kun je een restschuld overhouden.

Alle hypotheekvormen

Bij het afsluiten van de SNS België hypotheek kon je kiezen uit alle hypotheekvormen die we toen hadden. Ook kon je ‘m samenstellen uit meerdere hypotheekvormen.  De hypotheekvormen waaruit je kon kiezen:

Hypotheekvormen - Lineair, annuïteiten en aflossingsvrij - SNS Bank

SNS Spaarhypotheek - SNS Bank

Niet verhogen of verlengen

  • Je kunt je SNS België hypotheek niet verhogen. Ook niet als je je hypotheek voor een hoger bedrag hebt laten inschrijven of als je al een deel van je hypotheek hebt afgelost.
  • Je kunt de hypotheek niet verlengen.
  • Je moet ‘m aan het einde van de looptijd aflossen.
  • Je kunt de SNS België hypotheek niet meenemen naar een nieuw huis.
Goed om te weten: extra aflossen kan wél. Kijk in de hypotheekakte hoeveel je per jaar extra kunt aflossen, zonder dat je een vergoeding voor het renteverlies aan de bank moet betalen.

Aflosvorm of rente wijzigen

Je kunt de aflosvorm van je SNS België hypotheek wijzigen. Tussentijds je rente aanpassen kan ook. Het kan voordelig zijn om je hypotheek tussentijds aan te passen, bijvoorbeeld omdat de rente nu lager is.

Let op: soms betaal je extra kosten als je je rente voor het einde van de looptijd verlengt of aanpast. Lees meer over wanneer je voor je hypotheek een vergoeding betaalt aan de bank

Oversluiten of aanpassen van je hypotheek

Is je huis meer waard geworden en wil je een nieuwe woningwaarde aanleveren? Dat kan. Bespreek wel eerst met je adviseur of dit in jouw situatie slim is. Je hypotheek oversluiten naar een andere geldverstrekker is voor huizen in België lastiger geworden. Ga daarom eerst in gesprek met een adviseur die gespecialiseerd is in België hypotheken.  

Hypotheekrenteaftrek


Heb je een hypotheek afgesloten voor het kopen, onderhouden of verbeteren van je eigen huis? Dan mag je de rente die je betaalt onder voorwaarden aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Dit doe je in box 1 van de belasting. Je belastbare inkomen is dan lager en daardoor betaal je meestal minder belasting.

Aanvullende eisen

Met je SNS België hypotheek kom je in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als je voldoet aan een aantal aanvullende eisen. Grofweg kun je stellen: Woon je in België, maar werk je in Nederland en betaal je over minimaal 90% van je hele inkomen (minimaal 90%) belasting in Nederland? En is het huis in België je hoofdverblijf en geen vakantiehuis? Dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Soms heb je ook fiscale voordelen in België. De Belgische Belastingdienst kan je hier meer over vertellen.

Of je voldoet aan alle voorwaarden, hangt af van je persoonlijke situatie. Elke situatie is weer anders. Het is daarom aan te raden om eerst contact op te nemen met een belastingadviseur. Deze kan je vertellen wat de fiscale wetgeving in Nederland en België precies voor jou betekent.

Goed om te weten: Je moet aangifte doen in België én Nederland. Geen zorgen: er bestaat een regeling tussen België en Nederland die voorkomt dat je te maken krijgt met dubbele belastingheffing.

Kosten

Als je iets wilt aanpassen aan je hypotheek, kun je te maken krijgen met extra kosten. Meer informatie over de kosten bij het wijzigen van je bestaande hypotheek

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Een SNS Adviseur helpt je graag verder. Maak een afspraak met een SNS Adviseur in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.