Onvoorziene gebeurtenissen

Het is altijd vervelend als je ineens kosten hebt als de wasmachine kapot gaat of het onderhoud van je auto duurder uit valt. Daarom is het fijn als je spaargeld achter de hand hebt om deze tegenvallers op te vangen.

Onvoorziene gebeurtenissen

Een voorbeeld

De auto van Jan gaat naar de garage voor een APK-keuring. Deze keer blijkt er van alles vervangen te moeten worden: totale kosten € 1.400. Daar had Jan niet op gerekend. Hij had net ook een vakantie geboekt en hij moet zijn andere kosten deze maand nog betalen. Gelukkig heeft Jan een spaarrekening waarvan hij deze onverwachte kosten kan betalen. Cijfers op basis van fictieve situatie dat de uitkering 70% van WIA-maandloon is, waarbij WIA maandloon gelijk is aan loon voor arbeidsbeperking.

Hoeveel geld heb jij achter de hand?

Wil je weten hoeveel geld handig is om achter de hand te hebben? Ga dan naar de website van het Nibud en vul de BufferBerekenaar in. Deze online tool berekent wat jij nodig hebt aan extra geld.

Tip

  • Je kunt besluiten om niet het hele bedrag te lenen dat je mag lenen. Hoe minder je leent, hoe lager de maandlasten.
  • Je geeft geld minder makkelijk uit als het op een spaarrekening staat. Maak daarom geld dat je overhoudt over naar je spaarrekening.
Wat gebeurt er als …

Wat gebeurt er als …

Bekijk welke invloed andere grote gebeurtenissen hebben op je hypotheek.
Meer weten over execution only?

Meer weten over execution only?

Bekijk de informatie op onze overzichtspagina.
Terug naar boven