SNS Rendementhypotheek/ SNS Hypotheek met Duurzame ASN Fondsen

Een SNS Rendementhypotheek/SNS Hypotheek met Duurzame ASN Fondsen is een aflossingsvrije lening: je betaalt elke maand rente, maar je lost niet af. Daarnaast beleg je elke maand een vast bedrag om straks aan het einde van de looptijd (een deel van) de hypotheek terug te kunnen betalen.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

Zo zit de hypotheek in elkaar

Je hebt een aflossingsvrije hypotheek en je belegt in een van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen.

Door te beleggen in beleggingsfondsen bouw je een kapitaal op waarmee je aan het eind van de looptijd je hypotheekschuld (deels) aflost. Tussentijds los je dus niets af. Het rendement wat je behaalt is afhankelijk van het rendement van het beleggingsfonds. Omdat beleggen onzeker is, bestaat de kans dat je aan het einde van de looptijd een schuld hebt.

1 keer per jaar waardeontwikkelingstoets

Het risico dat je aan het einde van de rit met een schuld blijft zitten is groot. 1 keer per jaar krijg je een waardeontwikkelingstoets opgestuurd. Zo kun je beslissen of er aanpassingen nodig zijn, bijvoorbeeld extra inleggen. In Mijn SNS en de SNS Mobiel Bankieren app kun je dagelijks je portefeuille bekijken en orders plaatsen.

Nieuw: de Opbouwmonitor voor de Rendementhypotheek en de Beleggingsrekening Hypotheek

Binnenkort lanceert SNS de Opbouwmonitor. Met deze rekenmodule in Mijn SNS en de app zie je direct of je op koers bent om je hypotheek straks (deels) af te lossen met de waarde van je beleggingen. Zodra de Opbouwmonitor klaar is, krijg je van ons bericht.

Iets wijzigen?

Regel het zelf

In Mijn SNS regel je het gemakkelijk zelf. Heb je nog geen Mijn SNS? Vraag het dan nu aan.

Plussen en minnen van SNS Rendementhypotheek

  • Je hebt mogelijk rendement uit beleggingen
  • Je kunt met een schuld blijven zitten aan het einde van de looptijd

Zo zien je maandlasten eruit

Je betaalt rente over je hypotheek. Daarnaast is het mogelijk om (maandelijks) een bedrag te beleggen. Heb je ook een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan betaal je hiervoor elke maand premie.

Het geld dat je elke maand op je beleggingsrekening stort, wordt voor 100% ingelegd in het mixfonds dat je hebt gekozen. Als je wilt, kun je het bedrag dat je belegt verhogen of extra aankopen in een fonds doen. Je betaalt geen aan- en verkoopkosten. Het fonds waarin je belegt rekent wel kosten.

Kosten voor het beleggingsfonds

Je betaalt ook kosten aan het fonds waarin je belegt: fondskosten, transactiekosten in het fonds en kosten voor het in- en uitstappen.

Fondskosten

Fondskosten zijn doorlopende kosten die je betaalt aan de fondsbeheerder om voor jou te beleggen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Transactiekosten in het fonds

Dit zijn kosten die de fondsbeheerder maakt voor het aan- en verkopen van beleggingen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Naam fonds Fondskosten Transactiekosten in het fonds
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 0,90% 0,054%
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 0,90% 0,09%
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 0,90% 0,15%
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 0,90% 0,22%
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief 0,90% 0,29%

Deze kosten gelden per 1 januari 2021. Ze kunnen inmiddels veranderd zijn.

Beleg in het ASN Duurzame Mixfonds van je keuze

Met de SNS Rendementhypotheek beleg je in 1 van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico, rendement en kosten. Daarover lees je meer in het overzicht van de beschikbare fondsen.

Kijk voor meer informatie op het overzicht van de beschikbare fondsen

Rente als je niet belegt

Beleg je even niet? Dan krijg je 0,01% variabele rente over het saldo op je SNS Rendementrekening. De rente is op jaarbasis en geldt vanaf 01-11-2020. Hij kan inmiddels veranderd zijn.

SNS Rendementhypotheek en de belasting

Over de waarde van je beleggingen betaal je vermogensrendementheffing. Daarbij geldt een heffingsvrij vermogen van € 50.000 (2021) per persoon. Tot dit bedrag hoef je dus geen belasting te betalen.

Rente aftrekbaar

Met deze hypotheek los je tussentijds niets af van je hypotheekschuld. Je betaalt iedere maand rente over de totale lening. Je kunt de rente onder voorwaarden aftrekken als de hypotheek gebruikt is voor aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning.

Voorwaarden voor hypotheekaftrek

Extra aflossen
Bij SNS mag je met een vaste rente 10% of 20% extra aflossen op je hypotheek zonder dat je daarvoor een vergoeding voor het renteverlies van de bank moet betalen. Heb je een variabele rente? Dan mag je zonder vergoeding voor het renteverlies van de bank zoveel aflossen als je wilt.

SNS Rendementhypotheek in het kort

  • Je belegt om later (een deel van) je hypotheekschuld af te lossen.
  • Je belegt in 1 van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen.
  • Er bestaat een kans dat je met een schuld blijft zitten.

De hypotheekrente die je betaalt

Hoeveel rente je betaalt, hangt af van de rentevorm en periode die je met ons hebt afgesproken.

Naar de actuele hypotheekrentes

Een andere hypotheekvorm?

Wil je je hypotheek liever direct aflossen? Of wil je niet meer beleggen? Dan kan je hypotheek omzetten interessant zijn. Een SNS Adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt.

Goed om te weten: je krijgt met advies- en administratiekosten te maken. Er bestaat een kans dat je een vergoeding moet betalen voor het renteverlies van de bank als je je hypotheek tussentijds wilt veranderen.

Hypotheek meenemen?

Wil je een nieuw huis kopen en je SNS Rendementhypotheek meenemen? Dat kan onder voorwaarden. Een SNS Adviseur kan je verder helpen.

Belangrijk om te weten

De waarde van je belegging kan dalen en stijgen. In het verleden behaalde resultaten bieden nooit een garantie voor de toekomst. Je rendement kan hoger, maar ook lager uitvallen en schommelt meer naarmate de beleggingsvorm risicovoller is.
Bij beleggen loop je altijd het risico dat het rendement lager is dan je verwachtte. Maar het kan ook hoger uitvallen. Als het rendement tegenvalt kun je dus met een schuld blijven zitten die je op een andere manier moet aflossen, bijvoorbeeld door verkoop van je woning of door spaargeld/vermogen naast je hypotheek op te bouwen.

Wij adviseren je om regelmatig te bekijken of het opgebouwde vermogen aan het einde van de looptijd voldoende is om je hypotheek mee af te lossen.
Je kunt de beleggingen dagelijks inzien via Mijn SNS Beleggen.
Meer informatie? Vraag het je SNS Adviseur.

Voor dit product gelden:

Wat wijzigt er in de nieuwe voorwaarden die ingaan op 8 maart 2021?

Artikel 7: Je krijgt geen advies meer over je beleggingen. Je bepaalt zelf in welke van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen je belegt, en past de keuze aan op jouw persoonlijke situatie.
Artikel 15: In de toekomst wordt het voor SNS mogelijk om kosten in rekening te brengen voor de verbeterde online beleggingsomgeving. Als we dit gaan doen, hoort u dat natuurlijk van tevoren.

Meer hulp nodig?

Meer hulp nodig?

Of wil je iets veranderen aan je hypotheek?
Alle fondsinformatie op een rij

Alle fondsinformatie op een rij

Bekijk alle fondsinformatie en de koersen van de ASN Duurzame Mixfondsen.
Terug naar boven