Handige rekenhulp: de Opbouwmonitor

Heb je een Rendementhypotheek of SNS Hypotheek met duurzame ASN Fondsen? In Mijn SNS en de SNS Mobiel Bankieren app vind je een handige rekenhulp: de Opbouwmonitor. Deze laat zien of je met de huidige waarde van je beleggingen en je eventuele inleg straks (een deel) van de je hypotheek kunt aflossen.

Hoe de Opbouwmonitor werkt lees je hier. Ook vind je hieronder de informatie over hoe we de verwachte rendementen berekenen.

Goed om te weten: De berekening is een verwachting voor de toekomst, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg (deels) verliezen. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Zo werkt de Opbouwmonitor

In Mijn SNS of de SNS Mobiel Bankieren app ga je naar de portefeuille van je Rendementrekening. Bovenaan de pagina klik je op de Opbouwmonitor. Als de Opbouwmonitor is geopend, zie je in je opbouwplan:

  • welk bedrag je op einddatum met de opbrengst van je beleggingen moet aflossen
  • of je elke maand inlegt en hoeveel
  • met welk fonds de Opbouwmonitor rekent

Je ziet direct of je op koers ligt met je beleggingen. Lig je niet op koers? Dan kun je je opbouwplan aanpassen.

Je opbouwplan aanpassen

Je opbouwplan aanpassen is heel makkelijk. Bijvoorbeeld door je inleg te verhogen en/of in een ander fonds te beleggen. Je kunt kiezen uit 5 mixfondsen met oplopend risico en rendement.

Beleggen in een ander fonds

Op de overzichtspagina vind je de verwachte rendementen én risico’s van elk mixfonds voor een gemiddeld, goed en slecht jaar. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico, rendement en kosten. Hoe offensiever het fonds, hoe meer er in aandelen wordt belegd en hoe hoger het verwachte rendement is. Het risico neemt dan ook toe.

Hoe bereken we je verwachte rendementen?

Belangrijk: Vergelijk alle mixfondsen met elkaar om een goede keuze te kunnen maken.

Wat gebeurt er als je een ander fonds kiest en/of je inleg verhoogt?

Wanneer je een ander fonds kiest en/of je periodieke inleg verhoogt, laat de Opbouwmonitor het verwachte resultaat zien na wijzigingen bij de verschillende koersontwikkelingen. Je ziet of je volgens de verwachting je benodigde hypotheekbedrag kunt behalen.
Hoe berekenen we je verwachte eindbedrag?

Sluit het nieuwe opbouwplan aan bij je verwachting? Sla dan je nieuwe opbouwplan op door het te ondertekenen in Mijn SNS of de app. Sluit het niet aan bij je verwachting? Pas je opbouwplan dan nog een keer aan.

Je nieuwe opbouwplan

Heb je akkoord gegeven op je nieuwe opbouwplan? Dan gaan we je veranderingen verwerken.

Heb je ervoor gekozen om je periodieke inleg te verhogen?

Dan wordt je hypotheekincasso aangepast. Dit gebeurt per de eerste van de volgende maand. Heb je de wijziging aan het einde van de maand hebt doorgevoerd en is de incasso al verzonden? Dan verwerken we je wijziging een maand later.

Heb je een ander mixfonds gekozen?

Dan wordt het fonds omgewisseld zodat je in het gekozen mixfonds gaat beleggen. Goed om te weten:  deze wijziging onderteken je apart. Als je periodiek inlegt, wordt dat bedrag in het nieuwe fonds belegd.