Wat als: Je krijgt kinderen en wilt groter wonen

Ook al ben je er nu nog niet mee bezig of aan toe, misschien heb je straks wel een gezin. Dan is het goed om je te realiseren dat je met een kind meer kosten hebt. Zo moet je spullen kopen voor de baby en krijg je te maken met kosten van opvang, school en studie. Je wilt misschien minder werken als je een kind hebt en daardoor heb je minder inkomsten. Kijk ook of je in je nieuwe huis met een gezin kunt wonen. Of moet je dan verbouwen of weer verhuizen?

Je krijgt kinderen

Een voorbeeld

Petra en Jos hebben een leuk appartement gekocht in de binnenstad van een middelgrote stad. Ze werken allebei in de stad en vinden het leuk om uit te gaan. Een jaar later is Petra zwanger. De werkkamer moet ingericht worden als babykamer. Petra en Jos denken er nu over na om te verhuizen. Want zonder werkkamer, moeten zij in de woonkamer werken. En elke dag met de kinderwagen naar boven en beneden in een gebouw zonder lift zien zij ook niet zitten.

Tips

  • Kijk naar de toekomst als je nu een hypotheek afsluit. Kun je je hypotheek ook betalen als je een kind hebt? Kun je de kosten voor je kind betalen of kun je minder gaan werken? Daar kun je nu al rekening mee houden.
  • Ga nu alvast sparen voor de babyuitzet, school of studie van je kind. Met SNS Maxisparen spaar je elke maand automatisch een vast bedrag. Daar heb je geen omkijken naar. Wil je het bedrag aanpassen? Geen probleem natuurlijk.

Lees hier meer tips en antwoorden op geldvragen als er een kindje op komst is

Wat gebeurt er als …

Wat gebeurt er als …

Bekijk welke invloed andere grote gebeurtenissen hebben op je hypotheek.