Woningwaarde aanpassen voor een lagere rente

Is je huis meer waard geworden? Dan kan je door de SNS Bespaarhypotheek misschien in een lagere tariefgroep terechtkomen. En dus je rente omlaag. Voor het einde van de rentevaste periode geef je dan je nieuwe woningwaarde aan ons door. Of je geeft een nieuwe waarde door als je je rentecontract tijdens je rentevaste periode wil afkopen.

Je adviseur bekijkt graag samen naar je mogelijkheden. En naar hoeveel je zou kunnen besparen op je hypotheeklasten. Zelf regelen kan ook: in Mijn SNS met het formulier 'Woningwaarde aanpassen'.

Heb je geen bespaarhypotheek? Bekijk dan de informatie over het aanpassen van je woningwaarde voor de SNS Hypotheek.

Wanneer heb je een nieuwe waarde van je huis nodig?

 • Als je een nieuwe hypotheek afsluit, je hypotheek oversluit en/of je bestaande hypotheek verhoogt.
 • Als je huis meer waard is geworden in vergelijking tot je hypotheek en je wil dat we de nieuwe schuld-marktwaardeverhouding gebruiken om je hypotheek in te delen bij de juiste tariefgroep.

Je schuld-marktwaardeverhouding bepaalt in welke tariefgroep je hypotheek valt. Hoe lager je hypotheek in vergelijking met de waarde van je huis, hoe lager meestal je rente. Je schuld-marktwaardeverhouding kan omlaag als je bijvoorbeeld aflost op je bestaande hypotheek. Of door een waardestijging van je huis.

Woningwaarde aanpassen

Is je huis meer waard geworden? Dan kun je dit vanaf 3 maanden tot 2 weken voor het einde van de rentevaste periode aan ons doorgeven. Het is belangrijk dat je je woningwaarde op tijd doorgeeft, want dit kan niet als je nieuwe rentevaste periode is ingegaan. De einddatum van je rentevaste periode staat in je hypotheekofferte en in Mijn SNS.

Rentevaste periode van je bespaarhypotheek verlengen

Automatisch een lagere rente als je aflost

Heb je afgelost tijdens je rentevaste periode? Dan kan je schuld-marktwaardeverhouding omlaag gaan. Komt je bespaarhypotheek daardoor in een lagere tariefgroep? Dan passen we je rente automatisch aan. Dit doen we op de 1e van de maand nadat de lagere tariefgroep is ingegaan. Je hoeft dan geen nieuwe woningwaarde door te geven.

  Icoon duurzame bespaarhypotheek

  Tariefgroepen bespaarhypotheek

  Bekijk alle tariefgroepen voor de SNS Bespaarhypotheek.

  Maak een afspraak

  Bel, app of mail en plan een afspraak in de winkel bij jou in de buurt.
  06 - 13 19 22 66