SNS Rentevast Studieplan

SNS Rentevast Studieplan is een rekening met een vaste rente en een vaste looptijd waarvan de eindwaarde en de einddatum vast staat.

Goed om te weten
Deze spaarrekening kun je niet meer openen. Deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je een van deze rekeningen hebt. Weet je niet zeker welke spaarrekening je hebt? Kijk dan op je rekeningoverzicht in Mijn SNS of op je papieren rekeningafschrift. Op het jaaroverzicht voor de Belastingdienst zie je ook welke rekeningen je bij ons hebt.

Maandelijks sparen

Je hebt aan het begin van de looptijd een bedrag ingelegd en daarnaast spaar je maandelijks een vast bedrag.

Rente

De rekening heeft een van te voren afgesproken looptijd en een vaste rente. De hoogte van de rente, de looptijd en het uit te keren bedrag zijn persoonlijk met je afgesproken. De rente staat de hele looptijd vast.

Papieren rekeningafschriften

Je krijgt standaard maandelijks papieren rekeningafschriften. Je boekt geld over met overboekingsformulieren.

Storten en opnemen

Tijdens je looptijd mag je 1 keer geld opnemen. Je kunt je rekening ook opheffen en het hele spaarsaldo opnemen. Daar betaal je wel kosten voor. Je betaalt dan 1,5% over het opgenomen bedrag per niet volgemaakt spaarjaar met een maximum van 5%.

Tussentijds je spaargeld opnemen

Maandbedrag verhogen of verlagen

Je mag het bedrag dat je maandelijks spaart altijd verhogen of verlagen. Als je verhoogt dan krijg je de huidige rente voor de resterende looptijd over het bedrag dat je meer inlegt. Hoe je je spaarbedrag aanpast, lees je bij Maandbedrag aanpassen.

Een maand geen incasso

Het bedrag dat je maandelijks spaart mag je ieder contractjaar 1 keer overslaan. Dus als de incasso een keer niet lukt, dan is dat geen probleem. De looptijd van je contract wordt dan wel met een maand verlengd. Als je het vaker gebeurt, heffen we je rekening op. Je betaalt dan kosten.

Voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten.

Deze rekening valt onder de Nederlandse Depositogarantie

Bekijk ook

Alle spaarrekeningen

Alle spaarrekeningen

Spaarrekeningen die je kunt openen.