Je browser aanmelden: zo werkt 't

Veel bankzaken regel je eenvoudig zelf online. Dat kan in Mijn SNS. Inloggen in Mijn SNS kan met de app of via snsbank.nl. Heb je een betaalrekening bij ons? Dan kun je nu ook inloggen en internetbankieren met je browser. Handig als je bijvoorbeeld geen smartphone hebt of de app niet gebruikt. We leggen je uit hoe dit werkt.

Internetbankieren met je browser

Je browser is het programma dat je gebruikt om op je tablet, pc of laptop te internetten. Zoals Mozilla Firefox of Google Chrome. Je kunt voor je favoriete browser een speciale browsercode aanmaken waarmee je voortaan snel en eenvoudig inlogt in Mijn SNS.

Kies je eigen browsercode

Je browsercode waarmee je inlogt bij Mijn SNS bestaat uit 5 cijfers. Om zeker te weten dat jij het bent die inlogt, vragen we je om zelf een inlogcode voor je browser te kiezen. Deze code werkt vervolgens alleen op de laptop, pc of tablet die je tijdens het aanmelden gebruikt én alleen voor de browser die je aanmeldt. Zo houden we het veilig.

Browsercode aanmaken

Meld je browser aan

Je maakt in 7 stappen je persoonlijke browsercode aan:

1. Uitleg en checken of je de goede browser aanmeldt

Bij de eerste stap krijg je een korte uitleg. Check of je het apparaat én de browser gebruikt waarmee je voortaan wilt inloggen.

2. Kies je 5-cijferige code

Kies een 5-cijferige code die je goed kunt onthouden. Let op: het mag geen code zijn die te makkelijk te raden is door anderen, zoals ‘12345’ of je geboortedatum. Goed om te weten: wij vragen je nooit om je inloggegevens. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of sms en niet in een brief. Lees meer over hoe je veilig met je codes omgaat

3. Herhaal je zelfgekozen 5-cijferige code

4. Voer je naam in

Per browser kunnen er meerdere codes geregistreerd worden. Handig als bijvoorbeeld je partner of huisgenoot ook wilt inloggen met dezelfde browser. Door je naam in te vullen, ben je herkenbaar als je wil inloggen. Let op: je browsercode is strikt persoonlijk, houd deze altijd voor jezelf. 

5. Voer in op welk apparaat je deze browsercode gaat gebruiken

Bijvoorbeeld ‘Sonja’s laptop’ of Sonja’s werkcomputer’. Door dit in te vullen, kun je later makkelijk terugvinden welk apparaat je hebt aangemeld.

6. Bevestig je aanmelding

Hiervoor heb je je SNS betaalpas nodig. Of je kunt een digipas gebruiken. Volg de instructies op je scherm nadat je een manier hebt gekozen.

7. Aan de slag!

Je kunt nu inloggen en online bankieren met je persoonlijke browsercode.

Browsercode aanmakenVeelgestelde vragen over de browsercodeWil je meerdere apparaten gebruiken om te internetbankieren?

Dat kan. Je meldt elke browser die je wilt gebruiken op dezelfde manier aan. Gebruik je bijvoorbeeld je laptop én je tablet om je bankzaken te regelen? Dan meld je op allebei de apparaten je favoriete browser aan.

Wil je meerdere browsers gebruiken om te internetbankieren?

Wil je op je pc bijvoorbeeld Mozilla Firefox én Google Chrome gebruiken voor je bankzaken? Dan meld je allebei de browsers apart aan. Goed om te weten: je kunt maximaal 4 browsers aanmelden. Gebruik je ook de SNS Mobiel bankieren app? Dan kun je nog 3 browsers aanmelden.

Wil je huisgenoot dezelfde computer of browser gebruiken om te internetbankieren?

Je partner of huisgenoot maakt dan een eigen browsercode aan. Je browsercode is namelijk van jou alleen. Jullie kunnen dus niet met dezelfde browsercode inloggen.

Hoe log je in met de browsercode?

Heel eenvoudig. Als je je browser hebt geregistreerd, kun je bij het inlogscherm van Mijn SNS voortaan ook kiezen voor inloggen met je browsercode.

Heb je een andere vraag over je browsercode? Lees meer over hoe je problemen met je browsercode oplost

Maximumbedragen bij overboekingen

Voor alle manieren van inloggen geldt een maximumbedrag dat je per dag kunt overboeken. Ook voor de browsercode. De limiet voor de browsercode om geld over te boeken naar de rekening van iemand anders, is lager dan die van andere inlogmiddelen. Bekijk alle daglimieten

Op een andere manier inloggen?

Inloggen in Mijn SNS kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld met de SNS Mobiel Bankieren app. We zetten alle manieren om in te loggen voor je op een rijtje. Overzicht inlogmiddelen

Meld je browser aan

Meld je browser aan

Kies je eigen browsercode en log voortaan snel en eenvoudig in.
Problemen met je browsercode

Problemen met je browsercode

Lukt het niet om in te loggen met je browser? Kijk wat je kunt doen om dit op te lossen