Je browser aanmelden: zo werkt 't

In Mijn SNS regel je veel bankzaken eenvoudig zelf. Inloggen kan met de SNS App (met QR-code), digipas of digicode. Heb je een betaalrekening bij ons? Dan kun je ook inloggen met een browsercode. Handig als je bijvoorbeeld de app niet gebruikt.

Internetbankieren met je browser

Goed om te weten:

De browsercode gebruikt een cookie om je browser te herkennen. Als je de geschiedenis en cookies van je browser verwijdert, wis je ook de browsercode. Meld je browser dan opnieuw aan. Voor de veiligheid kun je maximaal 10 browsers en/of apps aanmelden. Verwijder daarom ook je oude registratie in Mijn SNS bij ‘Inlogmiddelen’.

Je browser is het programma dat je gebruikt om op je tablet, pc of laptop te internetten. Zoals Mozilla Firefox of Google Chrome. Je kunt voor je favoriete browser een speciale browsercode aanmaken waarmee je voortaan snel en eenvoudig inlogt in Mijn SNS. Staat de privémodus (incognito) van je browser aan? Dan kun je geen browsercode aanmaken.

Browsercode aanmaken

Meld je browser aan

Je maakt in 7 stappen je persoonlijke browsercode aan:

1. Uitleg en checken of je de goede browser aanmeldt

Check of je het apparaat én de browser gebruikt waarmee je voortaan wilt inloggen. De code werkt alleen op de browser én de laptop, pc of tablet die je tijdens het aanmelden gebruikt. Zo houden we het veilig.

2. Kies je 5-cijferige code

Kies een 5-cijferige code die je goed kunt onthouden. Maar kies geen code die makkelijk te raden is, zoals ‘12345’.

Goed om te weten: wij vragen je nooit om je inloggegevens. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of sms en niet in een brief. Lees meer over hoe je veilig met je codes omgaat

3. Bevestig je zelfgekozen 5-cijferige code

4. Vul je naam in

Deel je je laptop, pc of tablet met anderen? Dan kunnen zij een eigen browsercode aanmaken. Door je naam in te vullen ben je herkenbaar als je wilt inloggen Let op: je browsercode is strikt persoonlijk, houd deze altijd voor jezelf. 

5. Vul de naam van je apparaat in

Bijvoorbeeld ‘Sams laptop’ of ‘Sams werkcomputer’. Zo kun je later makkelijk zien welk apparaat je hebt aangemeld.

6. Bevestig je aanmelding

Bevestig je aanmelding met je SNS betaalpas of digipas. Volg de stappen op je scherm om te ondertekenen.

7. Aan de slag!

Je kunt nu inloggen en online bankieren met je persoonlijke browsercode.

Browsercode aanmakenVeelgestelde vragen over de browsercodeWil je meerdere apparaten gebruiken om te internetbankieren?

Dat kan. Je meldt elke browser die je wilt gebruiken op dezelfde manier aan. Gebruik je bijvoorbeeld je laptop én je tablet om je bankzaken te regelen? Dan meld je op allebei de apparaten je favoriete browser aan.

Wil je meerdere browsers gebruiken om te internetbankieren?

Wil je op je pc bijvoorbeeld Mozilla Firefox én Google Chrome gebruiken voor je bankzaken? Dan meld je allebei de browsers apart aan. Goed om te weten: je kunt maximaal 4 browsers en/of apps aanmelden. Gebruik je ook de SNS App? Dan kun je nog 3 browsers aanmelden.

Wil je huisgenoot dezelfde computer of browser gebruiken om te internetbankieren?

Je partner of huisgenoot maakt dan een eigen browsercode aan. Je browsercode is namelijk van jou alleen. Jullie kunnen dus niet met dezelfde code inloggen.

Hoe log je in met de browsercode?

Heel eenvoudig. Als je je browser hebt geregistreerd, kun je bij het inlogscherm van Mijn SNS voortaan ook kiezen voor inloggen met je browsercode.

Heb je een andere vraag over je browsercode? Lees meer over hoe je problemen met je browsercode oplost

Maximumbedragen bij overboekingen

Je kunt elke dag een maximumbedrag overboeken. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van het inlogmiddel. De maximale limiet voor de browsercode is lager dan die van andere inlogmiddelen. Bekijk alle daglimieten

Op een andere manier inloggen?

Inloggen in Mijn SNS kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld met de SNS App. We zetten alle manieren om in te loggen voor je op een rijtje. Overzicht inlogmiddelen

Meld je browser aan

Meld je browser aan

Kies je eigen browsercode en log voortaan snel en eenvoudig in.
Problemen met je browsercode

Problemen met je browsercode

Lukt het niet om in te loggen met je browser? Kijk wat je kunt doen om dit op te lossen