Houd je codes geheim

Geef je codes, zoals je pincode, browsercode, digicode en de gegevens van je digipas, nooit aan anderen.

Bescherm je codes

Zorg dat niemand je beveiligingscodes te weten kan komen. Denk daarbij aan de pincodes voor je SNS Wereldpas en creditcard. Maar ook de pincodes voor je SNS Mobiel Bankieren app en digipas, je browsercode en je digicode. Houd ook de gegevens geheim waarmee je apps kunt betalen voor Apple, Android en Windows.

Gebruik je codes alleen zelf

Gebruik je codes alleen zelf en op de manier die wij aangeven. Je leest er meer over in de voorwaarden van de producten die je bij ons hebt.

Schrijf je codes niet op

Schrijf of sla je codes niet op. Kun je ze echt niet onthouden? Dan mag je ze alleen bewaren in een vorm die jij kan ontcijferen. Bewaar die informatie niet bij je SNS Wereldpas, creditcard of bij apparatuur waarmee je je bankzaken regelt.

Kies een moeilijke code

Kun je zelf een beveiligingscode kiezen? Kies dan een code die niet makkelijk te raden is. Gebruik bijvoorbeeld geen geboortejaar, naam van een familielid of postcode.

Laat niemand meekijken

Zorg dat niemand kan meekijken als je je beveiligingscodes intikt. Dat geldt voor je pincodes en voor alle andere codes die je gebruikt bij elektronisch betalen en bij internetbankieren of mobiel bankieren.

Geef je codes nooit door

Geef je beveiligingscodes nooit door aan de telefoon, via e-mail of op een andere manier. SNS vraagt je nooit om je codes, digipas, betaalpas of creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of sms en niet in een brief.

Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Internetbankieren en betalen moeten veilig zijn. Lees wat wij doen en wat je zelf kunt doen.
Regels voor veilig bankieren

Regels voor veilig bankieren

Geef criminelen geen kans en houd je aan deze 5 regels voor veilig bankieren.