Identificatie bij SNS

Wil je klant worden bij SNS? Dan staan we graag voor je klaar. Dat mogen we volgens de wet alleen als je je eerst laat identificeren met een geldig identiteitsbewijs.

Zo identificeer je jezelf

Met deze documenten kun je online en in een SNS Winkel een rekening openen:

  • Een Nederlands paspoort.
  • Een Nederlandse identiteitskaart.
  • Een Nederlands verblijfsdocument.

Alleen een Nederlands rijbewijs of buitenlandse paspoort of EU-identiteitskaart?

Dan kun je je alleen in een SNS Winkel identificeren. Maak dan ook foto of een scan van een uittreksel BRP. Daar moet een BSN en een permanent Nederlands woonadres op staan.

Let op: Met een buitenlands identiteitsbewijs en rijbewijs kun je geen beleggingsrekening openen.

Identificeren in de SNS App

In de meeste gevallen kun je een rekening openen en je laten identificeren met onze SNS App. Net zo veilig als in een SNS Winkel en je hoeft er de deur niet voor uit. De app leest de gegevens van je identiteitsbewijs en vergelijkt de foto met je gezicht.

Bijna 18?

Heb je een betaal- en/of spaarrekening bij ons en ben word je 18 jaar? Dan word je eigen baas over je rekening! Maar je moet je nog wel laten identificeren bij ons om je rekening(en) te blijven gebruiken. Dat kan heel makkelijk met de SNS Mobiel Identificeren app

Jouw privacy

Je kunt erop vertrouwen dat je persoonsgegevens bij ons in goede handen zijn. We vinden het belangrijk dat het duidelijk is hoe we met je persoonsgegevens omgaan. Hoe we hier precies mee omgaan, lees je in dit Privacy- en cookiereglement.

Identificeren? Waarom?

Identificeren? Waarom?

Voor wie het precies wil weten: meer uitleg over de wetgeving.
Identificeren vanuit het buitenland

Identificeren vanuit het buitenland

Woon je in het buitenland en moet je je identificeren bij ons?