Zo identificeer je je als je in het buitenland woont

Woon je in het buitenland en moet je je identificeren bij ons? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen.

Identificeren vanuit het buitenland

Dit zijn de mogelijkheden:

1. Maak 5 cent naar ons over vanaf een andere Nederlandse bank

Heb je een rekening bij een andere Nederlandse bank? En ben je meerderjarig? Dan kun je je makkelijk bij ons identificeren door 5 cent over te maken. Zo controleren we je identiteit.

Geef eerst je rekeningnummer door met het formulier hieronder lees daarna in de bevestigingse-mail hoe je 5 cent overmaakt. Stuur ons daarna nog een kopie van je identiteitsbewijs. Die 5 cent krijg je natuurlijk weer gewoon terug.

Rekeningnummer doorgeven en 5 cent overmaken

Let op
Om je te identificeren is het belangrijk dat je alle stappen doet. Alleen een kopie van je identiteitsbewijs sturen, is niet genoeg!

2. Ga naar de Nederlandse ambassade of het consulaat

We kunnen je ook identificeren als je ons een gewaarmerkte kopie van je paspoort stuurt. Daarvoor moet je langs de Nederlandse ambassade of het consulaat. Zij kunnen je identificeren door een stempel te zetten op een kopie van je paspoort. Dat heet waarmerken en gaat altijd op afspraak. Waarmerken kost je ongeveer € 25.

Wil je weten waar de ambassade in jouw land zit en hoe laat die open is? Kijk dan even op deze pagina op rijksoverheid.nl. De gewaarmerkte kopie van je paspoort stuur je naar:

SNS, Afdeling Klantbeheer
Postbus 10015,
3505 AA Utrecht
Nederland

We zijn wettelijk verplicht om je te identificeren. Vanuit het buitenland kan dat best lastig zijn. Ben je binnenkort in Nederland? Kom dan even langs in een SNS Winkel met je identiteitsbewijs. Dan is het zo geregeld.

Rekeningnummer doorgeven

Rekeningnummer doorgeven

Geef nu je Nederlandse rekeningnummer door, maak 5 cent over en stuur je identiteitsbewijs op.