Deeladvies over je vrijkomende lijfrente of gouden handdruk

Komt je lijfrentekapitaal binnenkort vrij? Of wil je het gespaarde bedrag van je bankspaarrekening laten uitkeren? Dan kun je gebruik maken van deeladvies. Een SNS Adviseur adviseert je dan over de uitkeermogelijkheden. Ook bij een goudenhanddrukproduct kun je gebruik maken van dit verkorte advies.

Wat is deeladvies?

Deeladvies is een verkort advies. De adviseur bespreekt jouw wensen, berekent welk bedrag je per maand uitgekeerd krijgt en tot wanneer. Samen kijken jullie of je het beste kunt laten uitkeren én met welk product.

Verschil met volledig advies

Bij deeladvies kijken we niet naar je complete financiële situatie. Je krijgt geen advies over je inkomen als je arbeidsongeschikt of werkloos wordt, of dat je partner genoeg inkomen heeft als je zou overlijden. We houden ook geen rekening met het inkomen van je partner. Wil je dat wel? Kies dan voor SNS Financieel Advies.

Bij een volledig advies betaal je € 150 per uur. Het totaalbedrag is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij deeladvies betaal je een vast bedrag dat bestaat uit kosten voor het advies, dat is € 450. En sluit je een product van ons af? Dan betaal je ook kosten voor het begeleiden en uitvoeren: € 150.

Voor wie is ’t?

Je kunt gebruik maken van deeladvies als je:

  • een lijfrenteproduct of goudenhanddrukproduct hebt waarmee je geld spaart. Dit kan bij ons zijn, maar ook bij een andere bank.
  • advies wilt over hoe je het gespaarde bedrag van je lijfrenteproduct kunt laten uitkeren.
  • advies wilt over hoe je het gespaarde bedrag van je goudenhanddrukproduct kunt laten uitkeren.
  • géén advies wilt over risico’s van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden.
Goed om te weten: Heeft je partner je een lijfrente of gouden handdruk nagelaten? En wil je deze laten uitkeren? Ook dan kun je gebruik maken van deeladvies.

Hoe werkt ’t?

We adviseren je welk product van ons het best past bij jouw wensen. Als je wil, sluit de adviseur het geadviseerde product voor je af.

Goed om te weten: We bieden geen bankspaarproducten van andere banken en verzekeraars aan, alleen onze eigen producten.

Stap 1: Telefoongesprek

Voordat je met de adviseur om tafel gaat, bespreken we telefonisch onze werkwijze en of deze vorm van advies bij jouw situatie past. Voor dit telefoongesprek kun je een afspraak maken door je gegevens achter te laten.

Stap 2: Adviesgesprek

In het adviesgesprek neemt de adviseur alle zaken door die belangrijk zijn voor het advies. Samen kijken jullie naar de hoogte en duur van de uitkering, en of dit aansluit bij jouw situatie. Hij of zij adviseert wat het beste bij je past en welke producten van ons hier goed bij passen. Hij houdt hierbij rekening met de wet- en regelgeving.

Stap 3: Ons advies

Na afloop krijg je ons advies mee naar huis. Dan kun je alles nog eens rustig nalezen. Heeft de adviseur je een product van ons geadviseerd? Dan krijg je ook alvast een overeenkomst mee. Die kun je dan, als je besluit het product af te sluiten, later zelf ondertekenen.

Stap 4: Afsluiten

Wil je het geadviseerde product van ons afsluiten? Dan onderteken je de overeenkomst. Wij regelen de rest.

Kosten advies en afsluiten

Je betaalt een vast bedrag dat bestaat uit kosten voor het advies. En sluit je een product van ons af? Dan betaal je ook kosten voor het begeleiden en uitvoeren.

Kosten deeladvies
Advieskosten € 450
Begeleiden en uitvoeren € 150

Vergelijkingskaart

In dit document lees je nog eens na wat we voor je kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kun je ons vergelijken met anderen. En kun je ook onze kosten vergelijken. In de bijlage vind je informatie over hoe je ons kunt bereiken en over persoonlijk advies bij SNS.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wil je graag deeladvies over je lijfrente of gouden handdruk? We helpen je graag.