SNS Extra Ruimte Hypotheek

De SNS Extra Ruimte Hypotheek is een betaalrekening met een doorlopende kredietruimte (een lening). Je huis is onderpand voor deze hypotheek.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je momenteel niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

SNS Extra Ruimte Hypotheek in het kort

  • Een betaalrekening met doorlopende kredietruimte.
  • Omdat je huis onderpand is, betaal je een lagere rente dan bij een consumptief krediet.
  • Opnemen en aflossen kan altijd en is kosteloos.

Zo zit SNS Extra Ruimte Hypotheek in elkaar

De SNS Extra Ruimte Hypotheek is een betaalrekening met een kredietruimte. Je hebt hiervoor een maximum bedrag met ons afgesproken waarbinnen je geld mag opnemen en aflossen. Aan het einde van de afgesproken looptijd van de hypotheek moet je natuurlijk wel de hele lening aflossen.

De looptijd is standaard 5 jaar en kan daarna, als je wilt, steeds met 5 jaar verlengd worden. Wil je de looptijd verlengen? Dan beoordelen we opnieuw of dit past binnen je financiële situatie. Bespreek je wensen met een adviseur.

Goed om te weten: Het bedrag van je krediet dat valt onder de consumptieve uitgaven (het B-deel) moeten we doorgeven aan het Bureau Kredietregistratie (BKR).

SNS Extra Ruimte Hypotheek afgesloten voor 1 januari 2013

Voorheen bestond de SNS Extra Ruimte Hypotheek uit 2 delen met een eigen rekeningnummer en een eigen limiet:

  • A-deel: een deel voor de eigen woning
  • B-deel: een deel voor consumptieve uitgaven

Je kunt geen geld meer opnemen uit deel A voor verbetering of onderhoud van je huis. Dit komt omdat je de rente over deze opnames niet meer kunt aftrekken volgens de hypotheekregels vanaf 1 januari 2013. Wel kun je hiervoor een lineaire of annuïtaire lening voor afsluiten.

Geld opnemen

Van het consumptieve deel van je SNS Extra Ruimte Hypotheek, het B-deel, kun je geld opnemen via Mijn SNS of het opnameformulier. Dit kan ook met je SNS Betaalpas.

Limiet aanpassen

De limieten voor het A-deel en het B-deel kun je aanpassen, maar je moet je wel houden aan de volgende regels:

  • Je kunt je limiet op je A-deel alleen verlagen.
  • Deel B kun je altijd verlagen. Opnieuw verhogen soms niet . Vraag je adviseur naar de mogelijkheden. Deze beoordeelt dan je aanvraag.
  • Heb je de hypotheek afgesloten na 1 januari 2008? Dan kun je hooguit je resterende limiet van deel A overhevelen naar deel B.
  • Heb je de hypotheek afgesloten vóór 1 januari 2008? Neem dan contact op met een SNS Adviseur om te bekijken wat er kan.

Zo zien je maandlasten eruit

Omdat je huis onderpand is bij deze hypotheek betaal je een lagere rente dan bij een gewone lening of consumptief krediet. De rente is variabel. Dit betekent dat de rente, en dus ook je maandlasten, op deze hypotheek tijdens de looptijd kan zakken of stijgen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen.

Rente niet meer aftrekbaar

De voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek zijn vanaf 1 januari 2013 veranderd. Je komt alleen nog in aanmerking voor renteaftrek met een annuïtaire of lineaire hypotheek die je binnen 30 jaar volledig aflost. Dat is niet het geval bij de SNS Extra Ruimte Hypotheek. Heb je geld opgenomen van het A-deel vóór 1 januari 2013? Dan kom je onder voorwaarden nog wel in aanmerking voor renteaftrek. Bedragen opgenomen uit het B-deel zijn niet aftrekbaar.

Je mag bij SNS Extra Ruimte Hypotheek zoveel aflossen als je wilt zonder dat je daarvoor een vergoeding van renteverlies van de bank moet betalen.

Ook belangrijk om te lezen

Voor dit product gelden:

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Een SNS Adviseur helpt je graag verder.
Terug naar boven