Rente hypotheek verlengen

Wil je de rente bij je hypotheek verlengen? Aan het einde van de rentevaste periode van je hypotheek krijg je een nieuw aanbod van ons. Lees hier hoe dat precies gaat.


Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Stap 1: Je ontvangt een voorstel

Tenminste 3 maanden voordat de rentevaste periode afloopt, krijg je een voorstel voor renteverlenging bij je hypotheek. In de brief staat uit welke rentevaste periodes je kunt kiezen en wat de bijbehorende rentes zijn. En welk bedrag je nu betaalt en wat je in de toekomst gaat betalen.

Ga je de rente bij je hypotheek verlengen? Dan gaat je keuze in op de rentevervaldatum: de dag waarop je huidige hypotheekrente vervalt. Zijn de rentes op de rentevervaldatum hoger of lager? Dan gelden toch de rentepercentages uit het voorstel. Je krijgt 3 maanden de tijd om een keuze te maken.

Stap 2: Reageren

Als je binnen 2 maanden reageert, krijg je van ons een ontvangstbevestiging per brief (stap 3).

Heb je 1 maand voor de rentevervaldatum niet gereageerd? Dan ontvang je een herinneringsbrief met hetzelfde voorstel voor renteverlenging.

Reageer je niet, dan verlengen we je rente volgens de algemene voorwaarden van je hypotheek. In de brief staat hier meer over.

Stap 3: Bevestigingsbrief

Je ontvangt van ons een brief waarin staat hoe je rente verlengd is, wat het rentetarief is en hoe lang de nieuwe rentevaste periode duurt. Ook lees je hoeveel je per maand gaat betalen.

Rente hypotheek verlengen en de belasting

Een renteverlenging is een moment waarop de Belastingdienst toetst of je voldoende hebt afgelost voor je hypotheek die valt onder de fiscale wetgeving per 1 januari 2013. Heb je een betalingsachterstand, dan kan dit fiscale gevolgen hebben.

Lees hier meer over de gevolgen van een betalingsachterstand (Belastingdienst.nl)

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Heb je vragen over het einde van je rentevaste periode? Bel ons of maak een afspraak.
Meer over je hypotheek oversluiten

Meer over je hypotheek oversluiten

Wil je weten of oversluiten interessant voor je is? Check hier waarom je dat zou doen.
Terug naar boven