Rentevaste periode loopt af

Je rentevaste periode, dus het aantal jaar dat je hypotheekrente vast stond, is bijna voorbij. Dat geeft interessante mogelijkheden. Wat kun je allemaal doen?

Je rentevaste periode verlengen

Tenminste 3 maanden voordat je rentevaste periode afloopt, krijg je een voorstel voor renteverlenging. In de brief lees je uit welke rentevaste periodes je kunt kiezen en wat de bijbehorende rentes zijn. En welk bedrag je nu betaalt en wat je in de toekomst gaat betalen. Je kunt dit aanbod meteen aannemen door het antwoordformulier terug te sturen.

Je hypotheek oversluiten

Je kunt de SNS Hypotheek die je nu hebt ook oversluiten. Dat doe je bijvoorbeeld wanneer je met een andere hypotheek op lagere hypotheeklasten uitkomt. Of als je een hoger hypotheekbedrag nodig hebt voor een verbouwing. Oversluiten kan ook een goed idee zijn  als je meer zekerheid wilt: je kunt dan overstappen naar een aflosvorm waarbij je je hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal aflost. Bij SNS kun je kiezen uit verschillende hypotheekvormen en ook uit hypotheken van andere aanbieders.

Kosten van oversluiten

Stap je over naar een andere aanbieder, dan krijg je naast de kosten voor advies mogelijk ook te maken met kosten voor de notaris of voor het maken van een taxatierapport. Als je oversluit naar een andere SNS Hypotheek en je rentevaste periode is afgelopen, betaal je meestal alleen advieskosten. Of het mogelijk is om je hypotheek over te sluiten en of het voordelig is, hangt af van je persoonlijke situatie. Bespreek de mogelijkheden met een SNS Adviseur.

Meer over oversluiten van je hypotheek

Meer over de kosten van oversluiten

Meer over je hypotheek oversluiten

Meer over je hypotheek oversluiten

Wil je weten of oversluiten interessant voor je is? Check hier waarom je dat zou doen.
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Heb je vragen over je hypotheek en je huidige situatie?