Deeladvies hypotheek verduurzamen en/of verbouwen

Wil je je huis verbouwen en/of verduurzamen? Voor meer ruimte of om je energierekening te verlagen? En heb je daarvoor een lening nodig? Dan wil je vast weten hoeveel je dan kunt lenen, wat voor soort hypotheek bij je past en welke rente daarbij hoort. Je ontdekt het met het deeladvies verduurzamen en/of verbouwen. Goed om te weten: Dit kan alleen als je je bestaande hypotheek via een SNS Adviseur hebt geregeld.

Wat is deeladvies?

Deeladvies is een verkort advies. Dat is handig als je maar over 1 onderwerp meer wilt weten. De adviseur geeft je hier advies over:

 • Welk hypotheekvorm het beste bij je past: annuïtair of lineair

 • Je bruto en netto maandlasten van je nieuwe hypotheek.

 • De looptijd en rentevaste periode van je nieuwe hypotheek.

 • Hoe je nieuwe hypotheek verder in elkaar zit.

Maak een afspraak

Verschil met volledig advies

Bij een deeladvies kijken we niet naar je complete financiële situatie. Je krijgt geen advies over je inkomen als je arbeidsongeschikt of werkloos wordt, of dat je partner of jij de hypotheek nog kunt betalen als 1 van jullie overlijdt. En of de huidige hypotheek nog bij je past. Wil je dat wel? Kies dan voor een volledig advies.

Voor wie is ’t?

Je kunt kiezen voor een deeladvies als je:

 • een hypotheek via een SNS Adviseur hebt afgesloten
 • je huis gaat verduurzamen en/of verbouwen;
 • niet meer dan € 25.000 wilt lenen;
 • geen advies nodig hebt of je de hypotheek kunt betalen als je werkloos of arbeidsongeschikt wordt of als je partner overlijdt;
 • geen advies nodig hebt over je huidige hypotheek.

Zo werkt 't deeladvies

Je krijgt advies over welke hypotheekvorm past bij je wensen. Deze stappen doorloop je dan:

 1. Een telefoongesprek om te inventariseren
 2. Het adviesgesprek
 3. Je krijgt ons adviesrapport
 4. Je sluit een nieuwe hypotheek af
 5. Naar de notaris

Stap 1: een telefoongesprek om te inventariseren

Voordat je met de adviseur om tafel gaat, bellen we je om onze werkwijze te bespreken. En om te checken of het deeladvies bij je situatie past.

Stap 2: het adviesgesprek

In het adviesgesprek neemt de adviseur alle zaken door die belangrijk zijn voor het advies. Samen kijken jullie naar de hoogte en duur van de uitkering, en of dit aansluit bij jouw situatie. Hij of zij adviseert wat het beste bij je past: laten uitkeren of het bedrag verder laten groeien. En welke producten van ons hier goed bij passen. Hij houdt hierbij rekening met de wet- en regelgeving.

Stap 3: ons adviesrapport

Na het adviesgesprek krijg je van ons het adviesrapport. Dan kun je alles nog eens rustig nalezen. Heeft de adviseur je geadviseerd om een hypotheek af te sluiten? Dan krijg je ook een renteaanbod.

Stap 4: afsluiten van je nieuwe hypotheek

Wil je de hypotheek aanvragen? Dan teken je het renteaanbod dat je bij het adviesrapport hebt gekregen. En je stuurt die samen met de benodigde papieren en gegevens naar ons op. Is alles in orde? Dan krijg je een hypotheekofferte. Die teken je en stuur je op. Goed om te weten: Je hebt een taxatierapport nodig om de hypotheek aan te kunnen vragen.

Stap 5: naar de notaris

Het kan zijn dat je een notaris nodig hebt om de hypotheek- en bouwdepotakte te laten ondertekenen. Breng je eigen geld in? Dan zul je dit zelf moeten overboeken naar de notaris. Wij regelen alle andere betalingen.

Tip: Gebruik de Notarisservice. Je SNS Adviseur helpt je dan bij het vinden van een betrouwbare notaris bij jou in de buurt. Meer weten? Neem gerust contact op je met SNS Adviseur.
Goed om te weten: De notaris rekent kosten voor het passeren van de hypotheek. 

Zo financieer je het duurzamer maken van je huis

Er zijn meer manieren om het verduurzamen van je huis te betalen.

Check ze allemaal

Kosten advies en afsluiten

Je betaalt een vast bedrag voor het deeladvies. Sluit je een hypotheek af? Dan betaal je ook kosten voor het begeleiden en uitvoeren. Misschien moeten andere partijen ook kosten maken zodat jij je hypotheek kunt regelen. Denk bijvoorbeeld aan taxatiekosten. Deze kosten betaal je zelf en zitten niet bij de kosten in die je hieronder ziet.

Kosten deeladvies
Advieskosten € 800
Kosten voor het begeleiden en uitvoeren € 450
Goed om te weten: Ben je zelfstandig ondernemer? Dan betaal je € 500 extra advieskosten. En ben je een directeur-grootaandeelhouder (DGA)? Dan betaal je € 750 extra. Laat je je inkomen zelf vaststellen via een Inkomensverklaring (IKV)? Dan betaal je een opslag van € 200, plus een vergoeding aan de partij die voor ons inkomens vaststelt. Deze kosten variëren meestal van € 225 tot € 585. Je adviseur kan je helpen om te bepalen wat het beste bij jouw situatie past.

Vergelijkingskaart

In dit document lees je nog eens na wat we voor je kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kun je ons vergelijken met anderen. En kun je ook onze kosten vergelijken. In de bijlage vind je informatie over hoe je ons kunt bereiken en over persoonlijk advies bij SNS.

Afspraak maken duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Wil je advies over hoe je de verduurzaming van je huis kunt financieren?
Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?