SNS Keuzesparen

SNS Keuzesparen is een spaarrekening met een variabele rente. Je mag je spaargeld erop storten of eraf halen wanneer je wilt. Je gebruikt hem als tegenrekening van een rekening waar je je geld op vastzet.

Goed om te weten
Deze spaarrekening kun je niet los openen.

  Aanpassing variabele rentes

  Vanaf 1 april 2022 gaan we de rente anders berekenen:

  • De rente die je krijgt berekenen we nog steeds per rekening.
  • De rente die je misschien moet betalen, berekenen we door alle saldo’s op je spaar-, betaal- en (het gelddeel van je) beleggingsrekeningen bij elkaar op te tellen. Komt je totaalsaldo boven de €100.000 uit? Dan betaal je rente over het deel boven de €100.000. Meer informatie

  Gekoppeld aan andere spaarrekening

  Deze spaarrekening openen we automatisch voor je bij een van deze rekeningen: SNS Keuzedeposito en SNS Klimrente. Je gebruikt Keuzesparen om geld op over te boeken, de rente op te laten bijschrijven of om tussentijds spaargeld van op te nemen. Aan het eind van de looptijd van deze rekeningen zetten we je spaargeld automatisch op SNS Keuzesparen.

  Bankieren in Mijn SNS

  Met Keuzesparen bankier je in Mijn SNS. Daar vind je alle bij- en afschrijvingen. Je krijgt geen papieren rekeningafschriften.

  Rente

  Over het geld op je rekening, of een deel daarvan, krijg of betaal je rente. Het rentepercentage kan ook nul zijn. Het saldo op de rekening is verdeeld in saldoklassen. En per saldoklasse geldt een rentepercentage. De rente is variabel en kunnen we direct aanpassen net als de saldoklassen.

  Actuele rente en saldoklassen

  Overboeken en opnemen

  Geld overboeken naar SNS Keuzesparen kan vanaf elke betaalrekening. Je kunt je spaargeld opnemen wanneer je wilt.

  Keuzesparen is de tegenrekening van een SNS Keuzedeposito of SNS Klimrente. Als je tijdens de looptijd geld op een van deze rekeningen wilt storten of daarvan wilt opnemen, kan dat alleen via SNS Keuzesparen.

  Er is geen minimum of maximum. Je bepaalt zelf welk bedrag en hoe vaak je stort.

  Voorwaarden van Keuzesparen

  In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten.

  Deze rekening valt onder het depositogarantiestelsel

  Bekijk ook

  Alle spaarrekeningen

  Alle spaarrekeningen

  Spaarrekeningen die je kunt openen.