SNS Persoonlijk Vermogen Polis (PVP)

Heb je een SNS Persoonlijk Vermogen Polis als hypotheek? Dan beleg je om vermogen op te bouwen. Dit gebruik je om aan het einde van de looptijd (een deel van) je hypotheek af te lossen.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

SNS Persoonlijk Vermogen Polis in het kort

  • Je belegt om later (een deel van) je hypotheek af te lossen.
  • Je hebt een aflossingsvrije hypotheek: je lost tussentijds niets af.
  • Het risico dat je met een schuld blijft zitten is groot.

Zo zit de SNS Persoonlijk Vermogen Polis (PVP) in elkaar

De SNS Persoonlijk Vermogen Polis (PVP) bestaat uit:

Bij beleggen loop je altijd het risico dat het rendement lager is dan je verwachtte. Maar het kan ook hoger uitvallen. Als het rendement tegenvalt kun je dus met een restschuld blijven zitten die je op een andere manier moet aflossen, bijvoorbeeld door verkoop van je woning of door vermogen naast je hypotheek op te bouwen.

De beleggingsverzekering

Voor de beleggingsverzekering betaal je iedere maand premie, waar eerst kosten en risicopremies vanaf gaan. Het restant wordt gebruikt om beleggingseenheden aan te kopen.

Aan het einde van de looptijd worden deze beleggingseenheden verkocht en wordt met het bedrag dat daarmee vrijkomt (een deel van) de hypotheek afgelost. Hoeveel geld dat is, hangt af van de waarde van de beleggingen op dat moment.

Risico van beleggen

Bij beleggen loop je altijd het risico dat het rendement lager is dan je verwachtte. Maar het kan ook hoger uitvallen. Als het rendement tegenvalt kun je met een restschuld blijven zitten en moet je je hypotheek op een andere manier aflossen. Bijvoorbeeld door verkoop van je huis of  je lost af met spaargeld of vermogen dat je op een andere manier hebt opgebouwd.

Beleggingsfondsen

Binnen de beleggingsverzekering heb je de keuze uit (een combinatie van) beleggingsfondsen. Wij je weten elke fondsen dat zijn en hoe je switcht tussen de fondsen? Kijk dan op de website van Reaal.

1 keer per jaar rendementsoverzicht

Het risico dat je aan het einde van de rit met een schuld blijft zitten is bij deze hypotheek groot. Daarom krijg je van REAAL minimaal 1x per jaar een overzicht van je beleggingsverzekering opgestuurd. Zo kun je bepalen of er aanpassingen nodig zijn.

PVP: Je aflossingsvrije hypotheek

Je SNS Persoonlijk Vermogen Polis bevat ook een aflossingsvrije hypotheek.

  • Je betaalt tijdens de looptijd alleen rente over de totale lening.
  • Je betaalt elke maand tijdens je rentevaste periode hetzelfde bruto bedrag.
  • Je lost aan het einde van de looptijd je schuld af. Dit doe je dan in 1 keer. Tussentijds aflossen mag wel.

De hypotheekrente die je betaalt

Hoeveel rente je betaalt, hangt af van de rentevorm en periode die je met ons hebt afgesproken.

Naar de actuele hypotheekrentes

Tussentijds aflossen

Aflossingsvrij betekent niet dat je tijdens de looptijd niet mag aflossen. Heb je een rente die je hebt vastgezet? Dan mag je elk jaar tot 10% of 20% aflossen zonder dat je een vergoeding voor ons renteverlies moet betalen.

Hoeveel jij mag aflossen, staat in je hypotheekofferte. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek van € 200.000 afgesloten en staat er in je hypotheekofferte dat je tot 20% aflossen? Dan mag je elk jaar € 40.000 extra aflossen.

Zo zien je maandlasten eruit

Je betaalt de rente voor je hypotheek en een vaste premie per maand voor je beleggingsverzekering. Heb je ook een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan betaal je hiervoor elke maand een premie.

Andere kosten

Fondskosten zijn kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds. De fondskosten worden in de koers van het fonds verrekend. Je betaalt deze kosten dus niet apart.

Koersen beleggingsfondsen

SNS Persoonlijk Vermogens Polis en de belasting

De beleggingsverzekering kan in box 1 of in box 3 vallen. Wil je meer weten over de belastingregels die van toepassing zijn bij deze hypotheek? Lees dan de informatiewijzer.

Rente aftrekbaar

Met deze hypotheek los je tussentijds niets af van je hypotheekschuld. Je betaalt iedere maand rente over de totale lening. Je kunt de rente onder voorwaarden aftrekken als de hypotheek gebruikt is voor aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning.

Voorwaarden voor hypotheekaftrek

Liever een andere hypotheekvorm?

Wil je je hypotheek liever iedere maand een beetje aflossen? Of wil je niet meer beleggen? Dan kan je hypotheek omzetten interessant voor je zijn. Een SNS Adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt.

Bekijk welke hypotheekvormen er allemaal zijn

Goed om te weten: je krijgt met advies- en administratiekosten te maken. Bekijk ook altijd of er fiscale gevolgen zijn. Bekijk hiervoor de informatiewijzer.

Informatiewijzer verzekering of spaarrekening bij je hypotheek

Hypotheek meenemen?

Wil je een nieuwe woning kopen en je beleggingsverzekering meenemen? Dat kan. Heb je de beleggingsverzekering nu in box 1? Dan mag je niet meer zomaar iets veranderen aan je inleg en looptijd. Wil je toch iets veranderen? Dan kan dat fiscale gevolgen voor je hebben. Een SNS Adviseur kan je verder helpen.

Loopt je hypotheek bijna af?

Als de einddatum van je hypotheek in zicht komt, wil je natuurlijk weten wat er gaat gebeuren. Op de einddatum moet je een aflossingsvrije hypotheek terugbetalen. Maar je hebt ook andere mogelijkheden. Misschien kun je je hypotheek verlengen.

Lees meer over je mogelijkheden als je hypotheek afloopt

Aflossen met je levensverzekering

Heb je een levensverzekering afgesloten waarmee je de aflossingsvrije hypotheek op einddatum wilt aflossen? Je krijgt dan jaarlijks een overzicht van de verzekeraar. Check dan meteen of je daarmee genoeg geld hebt om de hypotheek af te lossen op einddatum. Is dit niet voldoende dan kun je aan het einde van de looptijd met een restant schuld blijven zitten.

Let op: Los je meer af dan dat in je polis staat? Dan kan dat fiscale gevolgen hebben. Je leest hier meer over in de informatiewijzer hieronder.

Voorwaarden en informatiewijzer

Lees meer over dit product in de informatiewijzer.

Voorwaarden

Voor dit product gelden:

Meer hulp nodig?

Meer hulp nodig?

Of wil je iets veranderen aan je hypotheek?